• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
HÜDA PAR`dan Abdulkadir Molla için taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hür Dava Partisi, Bangladeş`te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla`nın idam edilmesi nedeniyle taziye mesajı yayımladı.
 
"Şehitler kervanına katılan değerli alimin mücadelesini ve şehadetini tebrik ediyor, kendisine Allah`tan rahmet diliyoruz. İslam aleminin başı sağ olsun." ifadelerine yer verilen mesajda, tüm Müslümanlar, Bangladeş`teki Müslümanlara sahip çıkmaya, bölgesel ve uluslararası tepkiler vermeye ve duaya davet edildi.
 
"İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciun" (Biz Allah`tan geldik ve dönüşümüz onadır) ayetiyle başlanan taziye mesajında şu ifadelere yer verildi:
 
"İslam Coğrafyası`nda acılar üzerine acılar yaşıyoruz. Yapay sınırlarla bölüştürülüp, üzerine kurulan sözde bağımsız devlet ve devletçikler, Batı`nın İslam düşmanlığı hizmetinde İslam alemine zulümleri her geçen gün katmerleşiyor.
 
Bangladeş`te iktidarda olan Hindistan güdümlü, Batı yanlısı hükümet, İslam`a dümanlık çerçevesinde son dönemlerde özellikle Cemaat-i İslami`ye yönelik baskı ve zulümlerine devam ediyordu. Cemaat-i İslami`nin lider kadrosu ile birlikte binlerce insan tutuklanmış ve çıkarıldıkları göstermelik mahkemelerde cemaat liderleri, ömür boyu hapse mahkum edilmişken sonradan bu karar idama dönüştürülmüştür.
 
Haklarında idam kararı verilen cemaat liderlerinden Abdulkadir Molla tüm tepkilere rağmen 12 Aralık 2013 tarihi itibariyle idam edilmiştir. Şehitler kervanına katılan değerli alimin mücadelesini ve şehadetini tebrik ediyor, kendisine Allah`tan rahmet diliyoruz. İslam aleminin başı sağolsun. Rabbimizden dileğimiz; şehitlerin kanlarını müslüman beldelerin gerçek bağımsızlığına, insanlığın huzuruna vesile kılması...
 
Yargılama safhasında mahkeme başkanının Avrupa -özellikle de Belçika- ile yaptığı 17 saatlik görüşme videoları ve maillerinin basına düşmüş olması, Bangladeş`te nelerin yaşandığını ortaya koymaktadır.
 
İslam Coğrafyası`nda yaşanan diğer zulümler gibi malesef Bangladeş`te yaşanan zulümlerde de dünya sınıfta kalmıştır. Uluslararası teşkilatların ölüm sessizliği insanlığın iflasıdır. Müslüman ülkelerden oluşan uluslararası teşekküllerin tepkisizliği ise İslam`a ve Müslümanlara ihanettir.
 
Şunu da ifade etmekte yarar görüyoruz; İnsanlık ve İslam`ın güçlenmesi hususunda çaba sarf edip, adalet üzerine güç ve yönetim oluşturmadıkça ne İslam ne de insanlık alemi mevcut zalim idareler altında huzur bulmayacaktır.
 
Tüm müslümanları Bangladeş`teki kardeşlerine sahip çıkmaya ve bu bağlamda bölgesel ve uluslararası tepkiler vermeye, özellikle de mazlumların Rabbi Allah`a duaya davet ediyoruz.
 
Bangladeşli zalimler başta olmak üzere tüm yeryüzü zalimlerine, tarihin zalimlerinin akibetinden ibret almalarını, eninde sonunda bir gün zulümlerinde boğulacaklarını, ölümün kendilerini idam edeceğini ve ebedi kaybedeceklerini hatırlatıyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir