• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Kar Der başkanı aday adaylığını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL-Karlıova Eğitim Kültür Sağlık Yardımlaşma Dayanışma Derneği (Kar-Der) Başkanı Murat Akansu, 2014 yerel seçimlerde HÜDA PAR Karlıova belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Yerel Seçimlerinde Karlıova belediye başkan aday adaylığı için Hür Dava Partisi`ne adaylık müracaatında bulunduğunu belirten Akansu, İslami ve insani değerler temelinde kurulan HÜDA PAR ile birlikte Karlıova halkına hizmet etmek istediğini söyledi.
HÜDA PAR`dan belediye başkan aday adaylığı ve neden HÜDA PAR`ı tercih ettiği ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Akansu, bölgelerinde yüzyıllardan beridir küresel ve derin güçlerin hesapları olduğuna dikkat çekerek "Halkımızı bu derinlere kul ve köle yapacak projeleri, her türlü kirli oyun ve entrikaları paravan güçleri de devreye sokarak uygulamaya çalıştılar." dedi.

Siyasetin yönetme sanatı olduğunu dile getiren Akansu şöyle konuştu: "Yönetenler, yönetilenler için vardır. Yönetilenlerin selameti yöneticilerin adil oluşu, doğruluğu ve eminliğiyle olur. Siyaseti sadece hakim anlayışla politika olarak alırsak siyaset sahnesinde yeniyiz. Fakat toplumun sorunlarına, halkımızın dertlerine ve sıkıntılarına duyarlılık göstermek, çare bulmaya çalışmak ve çözüm üretme noktasında yıllarca İslami hizmetin içinde olduk.

Farklı mecralarda, değişik kulvarlarda mesela STK`larda karşılığını sadece Allah`tan bekleyerek halkımıza faydalı olmaya çalıştık. Siyasi alanda İslami siyasi düşünceye sahip camialar İslami hassasiyetlerine halel getirip getirmediği oranda konum belirlerler. Biz de şartların daha müsait olduğu bu dönemde daha aktif siyaset yapma gereği duyduk. Rabbim hak üzerinde ayaklarımızı sabit kılsın." İfadelerini kullandı.

HÜDA PAR kurtuluş gemisidir
Akansu: "Çıkar ve menfaat beklemeksizin mükâfatını sadece Allah`tan ( cc ) bekleyen, Siyasi alanda da bu kutlu davanın biricik temsilcisi olan Hür Dava Partisi`nin tabii bir neferiyim. Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi, `Davamız parti veya particilik değildir. Fakat biz bir dava partisiyiz. `Bu dava ve HÜDA PAR benim için bir `Sefine-i Necat` tır. Yani kurtuluş gemisidir." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR`ın İslam`ı referans alan, toplumun dert ve sıkıntılarına İslami bir hassasiyetle yaklaşan ve çözüm arayan bir parti olduğunu söyledi: "Şüphesiz İslam`ın dışındaki diğer tüm düşünceler toplumuza yabancıdır ve toplumumuzun dokusuyla uyuşmazlar. İpleri bir şekilde küresel egemenlerin elindedir. Hak için, halkımız için, İslam ümmetinin vahdeti için ve dünya halklarının kardeşçe yaşamaları için ve faziletli bir toplumun oluşturulması için, geleceğe dair endişesi olan herkesi HÜDA PAR` a davet ediyoruz."

"Belediye halkın malıdır ve yetim malı gibi değerlendirip muhafaza edeceğiz"
Halka hizmeti hakka hizmet olarak telaki ettiklerini ifade eden Akansu, "Hüda-Par`ın kendisini aday olarak göstermesi ve Karlıova halkının da şahsını göreve layık görmesi halinde, partizanlığın, yolsuzluğun, rüşvetin olmadığı, şeffaf bir Belediyecilik anlayışını tesis edeceklerini dile getirerek, "Belediye malını yetim malı gibi koruyacağız ve halka hizmeti esas alacağız. Şuna inanıyoruz ki belediyecilik hizmeti, halkımız için bir lütuf değil aksine halkımızın asli bir hakkıdır. Bu bilinçle halkımızın hak ettiği ve layık olduğu hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken de dini, dili, mezhebi, meşrebi ve siyasi düşüncesi ne olursa olsun ayırım yapmaksızın halkımızın her kesimine hizmet edeceğiz. Rabbim bu adaylık başvurusunu gerek şahsım ve gerekse halkımız hakkında hayırlı kılsın ve hayırlı olanı nasip etsin." diye konuştu.

"Bizi huzur ve saadet menziline götürecek bütün araçların mükemmel olması en makbulüdür." diyen Akansu şöyle devam etti: "Konuyu açmak gerekirse bir yola çıkarken aracın en iyisi, şoförün en güveniliri ve donanımlısı ve yolun en selametlisinin seçilmesi en akıllıcasıdır. Hamdolsun Hür Dava Partisi dediğim gibi binilecek en güvenilir Sefine-i necat`tır. Yani kurtuluş gemisidir. Âcizane bu göreve layık görülürsem Rabbime sığınarak, bu görevi ağır bir vebal olarak değerlendirip mükâfatını sadece O`ndan bekleyerek ve bu yükü ahiretime bir kurtuluş vesilesi yapmaya çalışacağım inşallah. Yola gelince Yolun en selametlisi İslam`dır. O`ndan başka yol arayanlar hep zarar etmişlerdir.
Halkın siyasete bakışı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akansu, toplumda siyasiler için söylenen `Harun olarak başlıyorlar sonra Karun olarak çıkıyorlar` sözlerini hatırlatarak Harunların ve Karunların aynı çatı altında birleşmeyeceğini söyledi." dedi.

Siyasal alanda bir ihtiyaca cevap olacağını düşündüğü için Hür Dava Partisini tercih ettiğini söyleyen Akansu, ``Ben uzun yıllar partilerde herhangi bir tercihte bulunamadım. Çünkü bu saflıkta bu netlikte ihtiyaca cevap verecek bir parti bulamadım. Neden bulamadım bir tarafta şer cephesi vardı, bir tarafta da hayır cephesinde dediğimiz partiler vardı. Ancak bunlarda zaman zaman hayrı ve şerri birbirlerine karıştırıyorlardı. Yine geçmişte siyasi alanda bizleri temsil eden siyasi bir oluşum yoktu. Mevcut siyasileri denetleme, kontrol etme, uyarma, bizleri temsilde yetersiz ve kifayetsiz oldukları için. Ama bu gün artık kendilerinden emin ve güven duyduğumuz, kardeşlerimizin kurmuş olduğu siyasi bir parti ``Hüda par`` vardır. `` diye konuştu.

Siyasete daha ciddi bir kalite ekleyeceğiz
Toplumdaki yanlış düşüncelere de değinen Akansu, ``Toplumda şöyle genel bir kanı var. Bunların hepsi birbiri gibidir. Zamanla bunlar onlar gibi olur. Biz bunun böyle olmayacağını süreç içerisinde halkımıza göstereceğiz. Siyasete daha ciddi bir kalite ekleyeceğiz. Tabi biz hayır ve iyiliğin bizim tekelimizde olduğu iddiasında değiliz. Diğer partilerde de halkın menfaati için çalışan kardeşlerimiz var. Biz bunu farkındayız. Biz bunu şerre mani olmak, hayırda da bir yarış olarak kabul ediyoruz.`` İfadelerini kullandı.

Akansu: "Eskiden böyle bir söylem vardı `Efendim Harun olarak başlıyorlar sonra Karun olarak çıkıyorlar. Bir çatı altında Harunların ve Karunların birleşmeyeceği kanısındayız. Bu nedenle daha arı, daha net, kimliğimizle daha uyumlu, daha dürüst bir oluşum halkımıza sunmak istiyoruz."

Halkın hem diline hem de dinine sahip çıkacağız
Halkın diline kültürüne sahip çıkanların dini konusunda, dini hassasiyeti gösterenlerin ise halkın kültürüne gereken hassasiyeti göstermediklerini söyleyen Akansu, ``HÜDA PAR bu konuda gereken hassasiyeti gösterecektir. İkisini bir arada yürüteceğiz. Biz hem dinimize hem dilimize hem de kültürümüze aynı samimiyetle sahip çıkacağız.`` ifadelerini kullandı.
Halkımız HÜDA PAR belediyeleriyle hizmetin her türlüsünü görecek

Akansu: "Hür Dava Partisi kurulduğunda parti kurucularımız özellikle şunu da vurguladılar: Bizim muhalefet anlayışımız farklı olacak. Hak kimden gelirse gelsin kabul edeceğiz, takdir edeceğiz. Ama yanlışı kim yaparsa yapsın yanlış diyeceğiz ve karşısında olacağız. Fakat siyasette yükselmek için her yolu mubah görmeyiz. Hele hele sürekli rakiplerimizin kusurlarını gündeme getirip rakiplerimizin sırtına basıp yükselmeyi kendimize yakıştırmayız.

Halen görevde olan mevcut belediyenin icraatları ortadadır ve halkımız bunu görüyor. Sıkıntılarını bizzat yaşıyor. Ben bir partili olarak değil burada yaşayan bir Karlıova` lı vatandaş olarak söylüyorum. Konuşulacak çok şey var fakat takdiri halkımıza bırakıyorum. Yalnız şunu da ifade edeyim ki, bölgemizde örnek gösterebileceğim, belediye hizmetleriyle ihya olmuş hiçbir bölge şehrini göremiyorum. İnşaallah Allah nasip ederse aziz halkımız HÜDA PAR belediyeleriyle hizmetin her türlüsünü görecek."
Akansu: "Belediyecilik anlayışımız ve bu konudaki projelerimizi İnşaallah önümüzdeki günlerde halkımızla paylaşacağız. Bu konuda uzun süredir çalışmalarımız var. Son olarak şunu ifade edeyim. Karlıova halkına hizmet için aday adayı oldum. Seçim döneminin Karlıova`mızda ve bölgemizde sükûnetle geçmesini dilerim." dedi.

Murat Akansu kimdir?
1968 yılında Bingöl`ün Karlıova ilçesinde doğdu. Sırasıyla Karlıova İlkokulu, Karlıova Ortaokulu, İstanbul Denizcilik M.L Okulundan mezun oldu. Halen Anadolu Üniversitesi A.Ö Fakultesi Sosyoloji bölümünde öğrenimine devam ediyor.
Karlıova`da yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetleri ile tanınan Kar Der`in Başkanlığını yapan Murat Akansu, tertiplediği başarılı organizasyonlarla ilçede yüzlerce fakir ve muhtaç aileye yardım ulaştırılmasında öncü rol oynadı.
Murat Akansu evli ve 5 çocuk babasıdır.
(Bülent Temiz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir