• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
`Peygamberimiz Molla`nın alnından öpecektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şubesi düzenlediği basın açıklamasında Abdulkadir Molla`nın idam edilmesini kınadı.

Cuma namazı sonrası Orhangazi parkında gerçekleştirilen basın açıklamasına çok sayıda kişi katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şube Başkanı Hüseyin Altay`ın yaptığı basın açıklamasında sık sık tekbirler getirilerek Bangladeş hükümeti ve idama destek verenler lanetlendi.

Altay açıklamasında Abdulkadir Molla`nın idam edildiğinin hatırlatarak şöyle konuştu, "Bu idam Allah`a Peygamberine ve ahiret gününe inanan her Müslüman`ın nezdinde bir şahadettir. Müslümanlar olarak öncelikle Abdulkadir Molla`nın şahadetini tebrik ediyoruz. Yine inanıyoruz ki Efendimiz(s.a.v) Şehit Abdulkadir Molla`nın alnından öpecektir."

Bangladeş hükümetinin aynen İsrail`in Filistinli Müslümanlara uyguladığı zulmü kendi halkına uyguladığını kaydeden Altay, Bangladeş`in Başbakanı Bayan Şeyh Hasina Vecid`i insanlık kasabı Ariel Şaron`u aratmadığını söyleyerek, Bangladeş hükümetinin İslam alemi için 2. Bir İsrail olduğuna dikkat çekti.

Bangladeş`te infazı gerçekleştirilirken Türkiye`nin etkisiz açıklamalar yapmasının kabul edilemez olduğunu öne süren Altay, Sayın Başbakan`a ve Sayın Dışişleri Bakanı`na düşen bundan sonraki süreçte Bangladeş Hükümetine karşı daha net ve sert adımlar atarak ülkemizin ve halkımızın onurunu çiğnetmemelidirler. "ifadelerini kullandı.

AGD mensupları olarak bu idamı, mahkeme sürecini ve diğer tutuklamaları şiddetle protesto etkilerini belirten Altay, Bayan Şaron`u ve hükümetini en ağır biçimde lanetlediklerini sözlerine ekledi.

Cenk, Cihad Şehadet, Allah`ın gazabı zalimleri boğacak şeklinde sloganların atıldığı basın açıklaması bittikten sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
(Zeki Aras-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir