• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Köylüler kar nedeniyle zor durumda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde başlayan kar yağışı hayatı felç etti. Bölge genelinde yüzlerce köy yolu kapandı. Kapanan köy yollarının açılmaması sonucu vatandaşlar adeta köylerde mahsur kaldılar. Kar yağışının aralıksız biçimde devam etmesi sonucu bazı köylerle iletişim ve ulaşım sağlanamıyor.

Mardin'in Savur ilçesine bağlı Hisarkaya köyü'nde kar kalınlığının bir metreyi bulmasına rağmen köy yolunun açılması için yetkililerin adım atmaması nedeniyle köylüler tepkili. Köy muhtarı Mehmet Şükrü Çoprak, yağan kar yağışı nedeniyle zor durumda olduklarını belirtti. Çoprak, yetkililerden yardım isteyerek, şunları söyledi; " 2 gündür aralıksız kar yağışı var. Taziyemize gelen misafirler mağdur oldu. Yollar kapalı. Arabalar çalışmıyor. Mağduruz. İlçe kaymakamlığını aradık, fakat araç yetersizliği nedeniyle onlar da bize ulaşamıyor. Telefonlar da zor çekiyor. Kimseye ulaşamıyoruz. Sular da kesik, akmıyor. Çok mağduruz. Bir an önce yetkililerden yardım istiyoruz."

Köye şehir dışından misafir olarak geldiğini dile getiren Hamid Çoprak isimli vatandaş ise, köy yolunun kapanması nedeniyle memleketlerine gidemediklerini söyledi. Çoprak; "Köye misafirlğie geldik. 3 gündür kar içindeyiz. Evin önündeki arabama bile ulaşamıyoruz. Perişan olduk. Maalesef iki gündür havaalanını arayıp biletimizi erteliyoruz. Çok zor durumdayız. Burası mahrumiyet bölgesi herhalde. Burayı unutmuşlar. İlçeye telefon açıyoruz, ama maalesef kimse buraya uğramıyor. Hastalarımız var. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" dedi.

İlçe kaymakamlığından aldığımız bilgilere göre, ilçeye bağlı köy yollarının kapalı olduğu ve araç yetersizliği nedeniyle çalışmaların aksadığı bildirildi. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir