• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
"AÖF Sınavı ertelenmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Merkezi Midyat'ta bulunan Mahallemi Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan, 14 ve 15 Aralık'ta yapılacak olan Açık Öğretim Fakültesi Sınavı'nın ertelenmesini istedi.


Mardin'in Midyat ilçesinden sınava girecek yüzlerce öğrencinin, yoğun kar yağışı ve yolların kapalı olmasından dolayı mağdur olacaklarını dile getiren Aslan, yetkililerin sınavı ertelemesi gerektiğini söyledi.


Aslan, tüm bölgede ve Mardin'de 3 günden buyana aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle yolların kapalı olduğunu ve bu nedenle Açık Öğretim Fakültesi Sınavı'na (AÖF) girecek öğrencilerin sınavların ertelenmemesi durumunda büyük mağduriyet yaşayacağını söyledi.


Midyat'tan Açık Öğretim Fakültesi Sınavlarına katılacak yüzlerce öğrencinin kendisine ulaşarak, yardım istediklerini belirten Aslan, dünden buyana Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Mardin Valiliği, AKİM, YÖK Başkanlığı, Açık Öğretim Fakültesi ve siyasi partileri bu durumdan haberdar edip, öğrencilerin sınavların ertelenmesi taleplerinin kendilerine ilettiğini kaydetti.


Haklarını korumak için Amerika'yı mı arayalım?
Aslan, "Yarın 14-15 Aralık tarihlerinde Türkiye genelinde Açık Öğretim Fakültesi Sınavları var. Ama bilindiği gibi Güneydoğu ve Doğu illerindeki yoğun kar yağışı nedeniyle iller arasında ulaşım sorunu var. Yani ulaşım trafiğe kapalı… Bundan dolayı da on binlerce öğrenci, sınava giremeyecek, mağdur olacak. Bizler dernek olarak Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Mardin Valiliği, AKİM, YÖK Başkanlığı, Açık Öğretim Fakültesi ve siyasi partileri bu durumdan haberdar ettik. Aldığımız cevap hep olumsuz oldu ve bir şey yapamıyoruz dediler. Bizde buradan diyoruz ki bu üniversite sınavlarla ilgili sizler bir şeyler yapamıyorsanız biz nereyi arayalım. Bu öğrencilerin mağdur olmaması ve haklarını korumak için Amerika'yı mı arayalım? Obama'yı mı arayalım? Bu sınavlar öğrenciler için yapılıyorsa, öğrencilerin hakkını hukukunu korumak için ya sınavın ertelenmesi lazım, ya da bütün öğrencilerin helikopterle sınav yerlerine ulaştırılması lazım."


"Sınav merkezi ilçelerde de olsun"
Sınav merkezlerinin ilçelerde olması durumunda belki de bu türden sorunların gündeme dahi gelmeyeceğini açıklayan Aslan, "Neden sınav merkezleri sadece illerde bunu da anlamış değiliz. İlçelerde bu sınavlar yapılmış olsa öğrencilerimiz yarın hiçbir sıkıntı yaşamadan sınavlarına girebileceklerdir. Ve bu sorunlar da yaşanmamış olacaktır. İlgililerden yardım bekliyoruz. Binlerce öğrenci sınava giremediği için seneye uzatma zorunda bırakılmasın. Devlet kendi imkânlarıyla ya bu öğrencileri sınav merkezlerine ulaştıracak veya sınavı ertelemek zorundadır." diye konuştu. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir