• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Gaziantep`te Saadet-i Dareyn Programı Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP-Gaziantep Rahmet Kültür ve Yardımlaşma Derneği(Rahmet-Der), Şehitkâmil Belediyesi Konferans Salonunda, aileleri bilinçlendirmek amacıyla "Saadet-i Dareyn" adlı bir konferans tertipledi.

Kur`anı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Araştırmacı Yazar, Özkan Yaman, tahammül ve anlayış`ın aile içinde önemine değindi.

Müslümanların hayırda birbirleriyle yarışması gerektiğini vurgulayan Özkan Yaman, "Kelime-i şahadeti getirenler farkında olmazlarsa da birer yarış içerisindedirler. Allah Kur`an-ı Kerimde `Mağfiret için hayırda yarışın, genişliği, yerler ve gökler kadar olan cennet için yarışın, o yarışta öne geçenler Allah`a yakınlaşmıştır` diye buyuruyor. Biz yemin ettiğimiz andan itibaren yarışıyoruz.
 
Bizler yarışacağız, Kur`an okutmakta, talebe yetiştirmekte, cemaat olmakta, hakkı söyleyip batıldan uzaklaştırmakta, mazlum ve mustazaflara yardım etmekte yarışacağız." diye konuştu.

Erteleyenler helak olur

"Yarışan insan erteleyemez. Erteleyen insan hadiste belirttiği gibi helak olur." diyen Yaman, "Ertelemek şeytanın okudur.
 
Erteledikçe şeytan erteleme okunu onun kalbine atar. Sahabelerin hayatına baktığımızda yapacakları işlerini ve ibadetlerini hiçbir şekilde ertelememişlerdir. Çünkü erteledikçe şeytanın erteleme oklarına mağlup olur."diyerek hayırlı işlerde acele edilmesi gerektiğini belirtti.

Ailede her ferdin birbiri üzerinde haklarının olduğunu belirten Yaman, ailede huzurun tahammül ve anlayış la olacağını belirtti.
(Bekir Aslan/Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir