• DOLAR 34.074
  • EURO 38.168
  • ALTIN 2875.41
  • ...
Kürtçe öğretmenliği için öğrenci alınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nün aşağıda belirtilen programlarında 2013-2014 Öğretim Yılı Şubat Yarıyılında Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri alınacağı bildirildi.

 

Tezli Yüksek Lisans bölümüne, Kürt Dili ve Kültürü (Kurmancî lehçesi) 10, Kürt Dili ve Kültürü (Zazakî lehçesi) 10 ve Süryani Dili ve Kültürü bölümüne 3 olmak üzere toplam 23 kişinin alınacağı belirtildi.

 

Seçmeli Kürtçe Dersi Öğretmenliği için Tezsiz Yüksek Lisans programına ise, Kürt Dili ve Kültürü (Kurmancî lehçesi) (200), Kürt Dili ve Kültürü (Zazakî lehçesi) (50) kişinin alınacağı ifade edildi.

 

Yüksek Lisans Programlarına Başvuru Koşulları ise şöyle:
- Adayların, lisans diplomasına sahip olmaları gerekir.
- Başvuracak adayların lisans not ortalamasının 100'lük not sistemine göre belirtilmiş olma ve mezun olunan kurum tarafından onaylanmış olması gerekir.
- Başvuracak adayların, ilgili ALES puan türünden en az 55 standart puana sahip olmaları gerekir. (2011 Mart dönemi ve sonrasındaki ALES puanları geçerlidir.) Tezsiz yüksek Lisans Başvurusunda ALES şartı aranmamaktadır.
- Adayların, Enstitü Müdürlüğüne şahsen veya noterden vekâletle başvurmaları gerekmektedir. Postayla yapılacak başvurular işleme konulmayacaktır.

 

- Lisans öğrenimini yurtdışında yapmış adayların Yükseköğretim Kurulu'nca Mezun oldukları üniversitenin tanındığına dair belge

 

- Bir aday hem tezli hem tezsiz yüksek lisans programına başvurabilir.

 

Yazılı Sınavın (Tezli) Kürt Dili ve Kültürü İle Süryani Dili ve Kültürü Anabilim dallarında 18 Ocak 2014 saat 10.00'da yapılacağı öğrenildi.

 

Sınav giriş yerlerinin 15.01.2014 tarihinde internet üzerinde duyurulacağı belirtildi.

 

Ayrıca sınav ücreti ve diğer giderler için 50 (elli) TL alınacağı ifade edildi. Sınavla ilgili olarak geniş bilgi http://tyde.artuklu.edu.tr/duyurular/page-tezli-tezsiz-yuksek-lisans-alimi.aspx adresinden alınabilir. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir