• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Sayısal meslekler hangileri? Sayısal bölümünün 4 yıllık bölümleri hangileri? Sayısal bölümün 2 yıllık bölümleri hangileri?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği üniversite sınavından sonra okudukları  sözel, sayısal ya da eşit ağırlık bölümlerine binaen meslek seçimleri yapıyorlar. Sayısal bölüm meslekleri Matematik-Fen ağırlıklı bölüm mesleklerini içeriyor ve tercihlerde ona göre yapılıyor. Sayısal bölüm okuyan öğrencilerin ilk hedeflerinden bazıları en gözde mesleklerden olan, Diş Hekimliği, Bilgisayar Mühendisliği, Eczacılık, Tıp gibi bölümleri isterken puanlarına göre tercih yapmak zorunda kalıyorlar. Peki, Sayısal meslekler hangileri? Sayısal bölümünün 4 yıllık bölümleri hangileri? Sayısal bölümün 2 yıllık bölümleri hangileri? İşte ayrıntılar...
 
Sayısal bölümünün en popüler meslekleri hangileri?

Sayılsal bölümlerinin en popüler ve öğrencilerin ilk hedefi olan bölümler: Tıp, Diş Hekimliği, Bilgisayar Mühendisliği, Eczacılık, Endüstri Mühendisliği, Hemşirelik, Pilotaj, Mimarlık'tır.

Sayısal bölümünü seçen öğrenciler, Matematik-Fen ağırlıklı bölüm mesleklerini içerdiklerini bildikleri için meslek eğilimine göre tercih yapmak durumdalar. Lise yıllarıda bölüm seçen öğrenciler sayısal bölümünü seçmek için MF (Matematik-Fen) alanını seçerler ve lise öğrenimleri genellikle bu ağırlıktaki dersleri görmekle geçer. Öğrencilerin seçeceği bölüm ve üniversite tercihleri bütün hayatlarını etkileyeceği için ona göre iyi karar vermeleri gerekiyor.

Sayısal bölüm meslekleri hangileridir?
Sayısal yani MF meslekleri oldukça fazladır. Sayısal bölüm meslekleri 4 yıllık lisans ve 2 yıllık ön lisans bölümleri olarak ikiye ayrılıyor. İşte Lisans bölümündeki sayısal meslekler...

Tıp (6 Yıllık)

Astronomi ve Uzay Bilimleri

Beslenme ve Diyetetik,

 Bilgisayar Mühendisliği,

Biyomedikal Mühendisliği,

Çevre Mühendisliği,

Dijital Oyun Tasarımı,

Diş Hekimliği (5 Yıllık),

Eczacılık (5 Yıllık),

Elektrik-Elektronik Mühendisliği,

Endüstri Mühendisliği,

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon,

Harita Mühendisliği,

Havacılık ve Uzay Mühendisliği,

Kimya Mühendisliği,

Makine Mühendisliği,

Mekatronik Mühendisliği,

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği,

Mimarlık,

Moleküler Biyoloji ve Genetik,

Pilotaj,

Veterinerlik (5 Yıllık)

Sayısal ön lisans 2 yıllık bölümler:
Lisans bölümlerinin yanı sıra MF türünde ön lisans tercihi de çokça yapılıyor. 2 yıllık sayısal ön lisans programlarından ön plana çıkan bazı bölümleri şu şekilde:

Ağız ve Diş Sağlığı,
Anestezi,
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon,
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon,
İlk ve Acil Yardım,
Ortopedik Protez ve Ortez,
Tıbbi Görüntüleme ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Bu haberler de ilginizi çekebilir