• DOLAR 32.541
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2454.882
  • ...
Midyat'ta yolda mahsur kalan 32 vatandaş kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Midyat ilçesinde iki gündür yoğun ve aralıksız etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçede adeta hayat durma noktasına geldi. İlçede yoğun kar yağışı bir metreyi geçince onlarca araç ve iş makineleri yolda mahsur kaldı.

 

Alınan bilgilere göre, Midyat İdil kara yolunun 21. kilometresinde etkili olan tipi ve kar yağışı nedeni ile aralarında bir yolcu otobüsünün de bulunduğunu 20 araç yolda mahsur kaldı. Güçlükle yapılan yol açma çalışmaları devam ediyor.

 

İdil-Midyat karayolunda Midyat Belediyesine ait bir greyder ve bir kepçe, yol açma ve kurtarma çalışmaları sırasında yoldan çıktı. İş makineleri için ayrıca kurtarma çalışmaları başlatıldı. Askeri bilirlikler ayrıca Derik mezrasında mahsur kalan 1 yaşlı bayanı ve çocuğu donmaktan kurtardı.

 

Midyat'taki Tugay Komutanlığına bağlı 70. Mekanize ve İlçe Jandarma Komutanlığına ait zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) araçları ile yolda mahsur kalan 32 vatandaş kurtarılarak İlçe merkazine taşındı. Yolun kenarına kara saplanıp terk edilmiş onlarca araçlar bulunuyor.

 

Eğitime 1 gün  daha ara
Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman etkili olan kar yağışı nedeni işle eğitime Cuma gün de ara verildiğini açıkladı. (M. Sait Başaran- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir