• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...

ŞANLIURFA-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun Ankara'dan telekonferans yöntemiyle katıldığı açılış törenine Şanlıurfa Vali Vekili Soner Zeybek, Bozova Kaymakamı Recep Öztürk, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz ve çok sayıda bürokratla çiftçi katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sırasıyla açılışı gerçekleştirilen yatırımlarda sıra Şanlıurfa'ya gelince söz alan Vali Vekili Zeybek, Şanlıurfa'da açılışı gerçekleştirilecek olan tesislerin Şanlıurfa'ya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Vali Vekili Zeybek, hizmete alınacak tesisler arasında yer alan ve 24 bin 603 metre uzunluğundaki Şanlıurfa Suruç Ovası Pompaj Sulaması Sağ Sahil Ana Kanalı ile 46 bin 305 metre uzunluğundaki Şanlıurfa Suruç Ovası Pompaj Sulaması Sol Sahil Ana Kanalı projelerinin toplamda 70 bin 908 metre uzunluğunda olduğunu ve bu iki kanalın 159 milyon TL'ye mal olduğunu kaydetti. Ayrıca Vali Vekili Zeybek, bu tesislerle Suruç Ovası'nda 899 bin 810 dekar tarım alanının sulanabileceğini belirtti.
Tesislerle ilgili açıklamaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tesislerin açılışı gerçekleştirildi. (Osman Gülebak-İLKHA)