Tarihte bugün: 11 Aralık
11 Aralık’ta dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;
1634: ikinci binyılın müceddidi, büyük kutub ve âlim İmam-ı Rabbani Hazretleri vefat etti. İmam-ı Ahmed Rabbani Hazretleri, Hindistan’da yetişen en büyük veli ve âlimdir. Silsile-i Âliyye’nin yirmi üçüncüsüdür. 1564 yılında Babür İmparatorluğu egemenliği altında Hindistan’ın Serhend şehrinde dünyaya gelmiştir. Rabbani, onlarca mürşit yetiştirerek Hindistan’ın değişik bölgelerine gönderip halkın irşat olmasına vesile olmuş; yeni kavramlarla tasavvuf ıstılahını genişlemiştir. Mektuplarında, yaşadığı halleri ve tecrübeleri anlatması, Müslümanların güzel bir ıstılahî kaynağa sahip olmasını sağlamıştır.
1941: İkinci Dünya Savaşı’nda Adolf Hitler ve Benito Mussolini’nin açıklamasıyla Almanya ve İtalya, Amerika Birleşik Devletleri’ne savaş ilan etti.
1946: Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF kuruldu. Birleşmiş Milletler her alanda yeni kurumlar kuruyordu. Ama bu kurumlar dünya halklarına hizmet etmediği gibi, ABD başta olmak üzere süper güçlere hizmet veriyordu. Bu şekilde, çocuklar için kurulan UNICEF Avrupa ve ABD’deki çocukların her şeyi ile ilgilenmiş; öte yandan Afrika’da açlıktan ölen milyonlarca çocuğa ve Ortadoğu’da savaş mağduru olan yüzbinlerce çocuğa kayıtsız kalmıştır.
1949: Birleşmiş Milletler, Filistinli mültecilerin kendi topraklarına dönme hakkını kabul etti. BM, aldığı kararları uygulamayan İslam ülkelerine silahlı ve ekonomik yaptırımlar uygularken; İşgalciler bu karara uymadığı, hatta her gün Filistinlileri yerlerinden etmeye devam ettiği halde hiçbir yaptırım uygulamıyordu. Siyonistlerde, BM’nin şu ana kadar aldığı hiçbir yaptırım kararını uygulamamış; buna rağmen ABD’nin desteğini alarak ceza almaktan kurtulmuştur.
1994: Tek yanlı olarak bağımsızlığını ilan eden Çeçenistan’a, Sovyetler Birliği yüzlerce tank ve askerle girdi. Çeçenistan’ı adeta yok etmeye dönük bu işgal, halen devam etmekte ve Çeçen direnişçiler Özgürlük Savaşı’nı sürdürmektedirler.
1996: Susurluk kazasında devlet içinde yuvalanmış çetelerin varlığı açığa çıktıktan sonra Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Dairesi tarafından ek süre istenerek incelemesi devam eden araştırma sonuçlandı. Raporda, kazada ölen Abdullah Çatlı’nın üzerinden çıkan, Mehmet Özbay adına düzenlenmiş, silah taşımasına olanak tanıyan Emniyet Genel Müdürlüğü uzman kimliğinin sahte; Mehmet Ağar’ın imzasının ise gerçek olduğu belirlendi.
2014: Kenya Hükümeti’nin sözde “terörle mücadele” adı altında gizli bir program yürüttüğü ve kurdurduğu “ölüm mangaları” ile bazı Müslümanları yargısız infaz etmek suretiyle katlettiğine yönelik bir rapor yayınlandı. Rapora göre bu mangaları, siyonist işgalciler ve İngiltere’den gelen askerler ve istihbaratçılar eğitmişti.
2014: İşgal topraklarında yayınlanan Maariv Gazetesi, işgal rejiminin Gazze’ye açtığı son savaşla ilgili yayınladığı raporda; 1620 işgalci askerin yaralandığını ve bunlardan üçte birinin engelli olduğunu yazdı.
2014: İstanbul Zeytinburnu’nda İslami kimliği ile tanınan Özbek asıllı müderris Abdullah Buhari Hoca, uğradığı silahlı saldırı sonucu katledildi.
2014: Mısır İnsan Hak ve Hürriyetleri Gözlemevi’nin “Resmî Kabristan” başlığıyla hazırladığı raporda; ülkede 1 yılda hapishane ve gözaltı merkezlerinde 212 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.