• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Kahire Üniversitesi Hocaları İstifa Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dekanlıktan yapılan yazılı açıklamada, fakültenin bir öğrencisinin 28 Kasım`daki eylemler sırasında hayatını kaybetmesinin ardından düzenlenen gösteriler nedeniyle Dekan Şerif Murad ile yönetim kurulundaki 3 kişinin, Rektör Cabir Nassar`a istifasını sunduğu ifade edildi.

Açıklamada, Rektör Cabir Nassar`ın istifa kararını daha sonra gözden geçireceği ve eğitimin aksamaması için mevcut yönetim kurulunun görevine devam etmesini istediği kaydedildi.

Mısır`da yeni yürürlüğe giren "gösteri yasasını" protesto amacıyla 28 Kasım`da düzenlenen eylemlere güvenlik güçleri müdahale etmiş, müdahale sırasında Kahire Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Muhammed Rıza hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Rıza`nın ölümünü protesto amacıyla gösteriler düzenlenmişti.

Fakülte yönetimi dün aldığı kararla, devam eden öğrenci eylemleri nedeniyle fakültenin mühendislik bölümlerinde lisans ve yüksek lisans eğitimine süresiz ara verildiğini duyurmuştu. Dekan Murad, eğitime ara verilmesi kararıyla öğrencilerin güvenliğini sağlamayı amaçladıklarını söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir