• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
Adana'da tombala baskını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Merkez Seyhan İlçesinde faaliyet gösteren Turhan Cemal Beriker Bulvarı Sevdalıları İletişim Derneği binasında tombala çekilmek suretiyle kumar oynatıldığı gerekçesiyle baskın düzenlendi.

Yapılan aramada; müşteri tabir edilen şahısların şehir merkezinden servislerle bölgeye getirildiği, müşterilerin satın aldıkları tombala kartlarındaki rakamların üzerini tombala makinesinden çekilen sayılara göre çay pulları ile kapattığı, çekilişin kamera ve benzeri cihazlar vasıtasıyla duvarlardaki perdelere ve televizyonlara yansıtıldığı, toplanan paranın işletme karı kesilerek kartlardaki sayıların kapatılmasına göre ödül olarak dağıtıldığı tespit edildi.

Söz konusu binada yapılan arama neticesinde, kumar oynayan 77 kişi ile birlikte kumar oyununda kullanılan suç unsuru (tombala makinesi, kamera, yansıtma cihazı, çekiliş kartları, para vb.) malzemelere el konuldu. Kooperatif kurucu üyesi bir şahıs hakkında "Kumar Oynamaya Yer ve İmkan Temin Etmek" suçundan, kumar oynayan 77 şahıs hakkında ise 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 34'üncü maddesi gereğince toplam 14 bin TL idari para cezası uygulanarak, gerekli adli ve idari işlem yapıldı. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir