• DOLAR 32.512
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2451.375
  • ...
Eğitim Sen: Zorunlu rotasyon sürgündür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA- Manisa Eğitim Sen Şubesi Başkanı Remzi Şirin "Milli Eğitim Bakanlığı`nın, pek çok yönden yeni mağduriyetler yaratacak, ekonomik ve sosyal olarak ciddi sorunlara yol açacak olan "öğretmenlere rotasyon" uygulaması üzerinde çalıştığı haberlerinin basına yansıması ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, daha önce Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı` nda kararlaştırılan ve 15-20 yıldır çalışan "deneyimli" öğretmenlerin zorunlu rotasyona tabi tutulması önerisinin ardından gündeme gelen rotasyon girişiminin, ciddi haksızlıklara yol açacağını belirtti.

Eğitim emekçilerinin isteği dışındaki rotasyon uygulamalarının sürgün anlamına geldiğini ifade eden Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Şirin, eğitimde zorunlu rotasyonun uygulanması durumunda Türkiye, Kavimler Göçü`nden sonra tarihte görülecek en büyük yer değiştirme hareketine sahne olacağını iddia ederek, "Eşleri farklı işkollarında ya da özel sektörde çalışan on binlerce öğretmen bulunmaktadır. Özür durumu atamalarını yılda bire indiren Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu son girişimi, MEB`in öğretmenleri eğitimin en büyük sorunu olarak gördüğünün kanıtıdır" dedi.

Şirin Milli Eğitim Bakanlığı'nın, öğretmenlere "zorunlu rotasyon" uygulamasını hayata geçirmeden önce şu sorulara yanıt vermesi gerektiğini ifade ederek, daha sonra şu noktalara dikkat çekti:

"-Uygulamanın ekonomik, sosyal, psikolojik, insani derinliği hesap edilmiş midir?

-Uygulamanın benzeri gelişmiş ya da gelişmekte olan herhangi bir ülkede uygulanmakta mıdır?

- Uygulama kapsamında kaç aile yer değiştirecek, yaşanacak ekonomik ve sosyal sorunlar nasıl çözülecektir?

-Uygulamanın öğretmenlere ve ülke ekonomisine ne kadar mali yük getireceği hesaplanmış mıdır?

- Öğretmen ailelerinin farklı alanlarda çalışan aile bireyleri ve eğitim gören çocuklarının psikolojileri düşünülmüş müdür?

-Devlet uygulamalarındaki tutarlılığa güvenerek başlarını sokacakları bir ev almak için kredi borcu yapan kaç öğretmen ailesi vardır?

- Eşlerden biri öğretmen diğeri hemşire, öğretmen, doktor, hakim, asker olanların tamamının tayinlerini adil bir şekilde eşlerinin yanına yapabilecek midir?

-Yıllarca köylerde çalışıp ilçe ve il merkezine gelen öğretmenlerin bu uygulamayla hakları ne derece korunacaktır?

Milli Eğitim Bakanlığı, yıllardır attığı her adımda mağdur ettiği öğretmenleri, bir kez daha mağdur etmek istemiyorsa önce yukarıda sıraladığımız sorulara tatmin edici yanıtlar vermelidir. Eğitimin birikmiş sorunları 'öğretmenlerin mesleki deneyiminden yararlanacağız' yalanıyla, hayata geçirilmek istenen yeni sürgün politikaları ile çözülemez. MEB, attığı her adımda öğretmenleri mağdur etme politikasından vazgeçmeli, eğitimin acil çözüm bekleyen sorunları ile ilgilenerek asıl işine odaklanmalıdır." (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir