Kurtaran: Filistin'e yönelik yardım ilk günkü heyecanla sürdürülmeli
İşgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü soykırım nedeniyle ciddi insani krizin yaşandığını söyleyen Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, hayırseverlere Filistin'e yönelik yardım çalışmalarını ilk günkü heyecanla sürdürmeleri çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana 14 aydır sürdürdüğü soykırım devam ediyor. İnsani kriz daha da derinleşirken en temel yaşam malzemelerine ulaşma noktasında ise ciddi problemler yaşanıyor.
Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere Filistin'e yönelik yardım çalışmaları hayırseverlerin desteğiyle devam etmekle birlikte ilk günlerde gösterilen duyarlılığın azalmaya başladığı yapılan yardım oranlarıyla ortaya çıkıyor.
Gazze'de devam eden soykırım ve bölgede yaşam mücadelesi veren milyonlarca insanın ihtiyaç duyduğu temel yaşam malzemeleri ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, süreç içerisinde daha da derinleşen yaraların sarılması adına hayırseverlerin ilk günkü heyecan ile yardımlarını sürdürmeleri çağrısında bulundu.
7 Ekim'den önce de dışarıya kapalı olması nedeniyle Gazze özelinde sıkıntıların yaşandığını, oradaki halkın zorluklarla yaşam mücadelesi verdiğini belirten Kurtaran, "7 Ekim'den sonra Gazze'nin tamamen yok edilmesi noktasında siyonist çetenin saldırıları oldu ve hala devam ediyor. Yaşam alanları, özel mülkiyetler yerle bir edilerek bölgenin insansızlaştırılması, ardından da Yahudi yerleşimcilerin yerleştirilmesi gibi bir planları var. 7 Ekim ile birlikte ümmet olarak Filistin'e ciddi şekilde ses verdi. Büyük bir heyecan ile yardımlar gönderildi. Ancak daha sonra gerek Mısır gerekse diğer ülkeler üzerinden israilin istediği şekilde yardımların gitmemesi, kapıların kapanması nedeniyle ciddi bir oluştu." dedi.
"Eskisi gibi bir duyarlılık yok, insanlar yaşananları kanıksamaya başladı"
Umut Kervanı olarak olayların yaşandığı ilk günden beri sıcak aş, temiz su gibi yardım çalışmalarını sürdürdüklerini, ilk günlerde tıbbi malzeme ulaştırdıklarını, bir önceki kış döneminde çadır, battaniye gibi ihtiyaçları daha kolay ulaştırabildiklerini hatırlatan Kurtaran, "Şu anda geline aşamada insanların ve ümmetin bir sessizliği var. Eskisi gibi bir duyarlılık söz konusu değil. Bunu gelen yardımlardan da fark edebiliyoruz. İnsanlar yaşananları kanıksamaya başladı. Diğer taraftan yardımların ulaştırılması konusunda ciddi sıkıntılar var. Umut Kervanı olarak Gazze'nin içerisinde yardımlarımızı sıcak yekem, temiz su ve çadırların tadilatıyla ilgili çalışma yapabiliyoruz ama kardeşlerimizin tamamen açlıktan kurtulabilmeleri, kışın zorlu şartlarına karşı korunabilmeleri için bir seferberlik ilan etmek istiyoruz ama yardımlar geç ulaştığı için bunu yapamıyoruz." diye konuştu.
"Gazze'de her şeye ihtiyaç var ama gıda ürünlerinin hızlıca ulaştırılması gerekir"
Yakın zamanda 53 STK'nın ortaklaşa düzenlediği basın toplantısı ile yardımların daha etkin ulaştırılması adına birlikte çalışma yapma konusunda uzlaştıklarını kaydeden Kurtaran, "Şu anda Gazze'de her şeye ihtiyaç var. Gıda, su, giyim, çadır, battaniye, ilaç, elektrik ve yaşamak için gerekli olan her şeye ihtiyaç var. Kardeşlerimiz orada açlıkla karşı karşıyalar. Özellikle gıda ürünlerinin hızlıca ulaştırılması gerekir. Siyonist çete orada hastaneleri yıkıyor. Yaralılar tedavi edilemiyor. Dışarıdan bir sağlık ekibi ve ekipmanın ulaşması gerekir." şeklinde konuştu.
"Tahtadan yaptıkları ayakkabılarla ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar"
Kış yardımları için başlattıkları projeye de değinen Kurtaran, "Orada ciddi bir battaniye ihtiyacı var. Güneş altında yanan, yıpranan çadırlar çürümeye başladı. O çadırların tadilatı veya yeni çadır verilmesi gibi bir çalışma yaparak kardeşlerimizi kışın çetin şartlarından kurtarmak istiyoruz. Nakdi yardımın ulaştırılmasını önceliyoruz. Buradan tırlarla gıdayı ulaştırmak daha külfetli. Ancak elimize geçen fırsatları da değerlendiriyoruz. Kısa zaman önce ayakkabı ulaştırılması için çağrıda bulunmuştuk. Şu anda 15 bin çift ayakkabı Mısır'da hazır bekliyor. İşlemler tamamlanınca hemen kardeşlerimize ulaştırılacak. Bu da ciddi bir ihtiyaç. Çünkü ayaklarında ayakkabı yok ve tahtadan yaptıkları ayakkabılarla ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar. Özellikle nakdi yardımların ulaşmasıyla bölgede neye ihtiyaç varsa onları ulaştırmaya gayret ediyoruz. Hayırseverlere çağrımız, ilk günkünden daha fazla yardıma ihtiyaç duyan kardeşlerimize yönelik yardımlarımızı il günkü heyecan ile sürdürmeleridir." dedi.