• DOLAR 35.392
  • EURO 36.514
  • ALTIN 2999.93
  • ...
Boykot, İzolasyona Dönüşüyor/Dönüşmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze’ye yönelik devam eden soykırım saldırılarına uluslararası kamuoyunun tepkisi işgal rejiminin sanayi, havacılık ve turizm ile spor sektörlerine yansımaları büyük oldu.

Birçok ülke silah satışını durdurdu.

Kimi ülkeler de kamuoyu baskısıyla bu anlamda karar vermeye hazırlanıyor.

İngiltere, İtalya, Avustralya ve İspanya dâhil olmak üzere çok sayıda ülkenin siyonist silah şirketleriyle ticareti azaltmaya yönelik adım atması bekleniyor.

Bu baskı, sadece silah ve savunma şirketlerini değil aynı zamanda yerel sanayiye temel bileşenler tedarik eden firmaları da etkiliyor.

Soykırımcılarla akademik işbirlikleri de sonlandırılıyor.

Yine uluslararası altyapı şirketleri de ortak projelerden çekiliyor.

Mesela etik kurallar nedeniyle silah şirketlerine yatırım yapmayan Norveç varlık fonu, savaş suçları işlediğinden şüphelenilen ülkelere yatırım yapmıyor.

Uluslararası ceza mahkemesinin Netanyahu ve Yoav Gallant hakkında "gazze'de işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan ötürü" tutuklama emri çıkarma kararının, Tel Aviv'deki yabancı yatırımlar açısından da sonuçlarının ağır olacağı öngörülüyor.

*

Uluslararası kamuoyu tamamıyla Filistinlilere ve Gazze’deki yıkım ve ölümlerin boyutuna odaklandı. siyonist rejimin saldırıları, onları "kana susamış kundakçıya" dönüştürdü.

UCM'nin tutuklama emirleriyle siyonist rejim açısından durumun daha da kötüleşebileceği ve dünya kamuoyunda dışlanacağı belirtiliyor.

Örneğin yabancı hava yolu şirketleri Tel Aviv'e gidiş-dönüş uçuşlarını askıya aldı.

7 Ekim 2023 öncesi Tel Aviv'de 66 hava yolu şirketi faaliyet gösterirken, şu an yalnızca 20 hava yolu firmasının hizmet veriyor.

Soykırım, siyonistlerin turizmi sektörünü de etkiledi. Ekim 2023'ten bu yana 90 otel kapandı.

2024'ün başından bu yana turistlerin gece konaklamasında yüzde 79 azalma görüldü. 2023'te 7,5 milyon turist sayısına karşı bu yıl 1,6 milyon turist konakladı.

Siyonist rejimin, birçok sektörde çalışmak için dışarıdan iş gücü transfer ettiği biliniyor. ancak işgal rejiminin Gazze’deki insanları aç bıraktığını ve tıbbi tedaviden mahrum bıraktığını gören insanlar, ahlaki değerler açısından işgal rejimi bünyesinde çalışmayı reddediyor.

Gazze’deki soykırım, siyonist rejimin spor kulüplerini de etkiledi.

Artık firmalar onlara sponsor olmak istemiyor. Sponsorlukları olanlar da sözleşmelerinin bitmesini bekliyor… Yabancı sporcular Tel Aviv'e gitmek istemiyor. Müsabakalar Tel Aviv'de değil, farklı ülkelerde düzenleniyor.

Özetle; Gazze’deki soykırım siyonistlere karşı büyük boykot kampanyalarını doğurdu. Tüm bu yaşananlar; boykotun zamanla tam bir izolasyona evrileceğini gösteriyor.


HABER MERKEZİ

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir