• DOLAR 34.155
  • EURO 38.09
  • ALTIN 2891.683
  • ...
"Geleceğin gazetecileri Manisa'da"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA-1.Ulusal Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'ne Manisa'dan katılan delege öğrencileri makamında kabul eden Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, geleceğin gazetecilerini karşısında gördüklerini belirterek, "Sizleri medya ile ilgili yapmış olduğunuz çalışmalardan ve delege olarak başarılı temsilinizden dolayı kutluyorum" dedi.

Delege öğrencileri makamında kabul eden Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, "Sanki geleceğin gazetecilerini karşımda görüyor gibiyim. Sizleri medya ile ilgili yapmış olduğunuz çalışmalardan ve delege olarak başarılı temsilinizden dolayı kutluyorum" dedi. Basın İlan Kurumu hakkında delege öğrencilere bilgiler de veren Tokgöz, 1.Ulusal Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'ni düzenleyen Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT, RTÜK ve Anadolu Ajansı gibi kurumların Basın İlan Kurumu'nun kardeş kurumları olduğuna dikkat çekti.

Öğrencilere gazeteci olmayı düşünüp düşünmediklerini de soran Tokgöz, bazı öğrencilerin gelecekte medyada görev alabileceklerini ifade etmelerinin ardından, "Gazetecilik gerçekten önemli bir meslek. Gazeteci çiçeklerden elde ettiği polenlerle bal yapan arılar gibi bilgi toplar; çok kaynaktan elde ettiği bilgilerle en kaliteli haberi üretmek için hergün arı gibi çalışır. Bu sektörde görev yapan fikir işçileri toplumun diğer bireylerinden daha avantajlıdırlar ve toplumun bir adım önünde hayatı yaşayan kişilerdir. Biraz yakından tanıdığınızda bu mesleği sevmek için pek çok neden bulabilirsiniz" tavsiyesinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de ifade eden Tokgöz, delege öğrencilere Basın İlan Kurumu'nun Basın Hayatı Dergisi'ni de hediye etti ve başarılar diledi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette delege öğrencilere Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bakaç, Öğretim Görevlisi Şaban Çetin ve 75.Yıl İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Süheyla Çoşar refakat etti. Manisa'yı temsilen seçilen 11 ilköğretim öğrencisi delegenin çocukların medyanın olumsuz etkilerinden korunması ve olumlu etkilerinden yararlanmasına yönelik, çocuk ve medya sorunlarının tespiti ile çözüm yolları konusunda çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Dekan Prof. Dr. Mustafa Bakaç, 1.Ulusal Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'ne Demirci'den katılarak Manisa'yı başarıyla temsil ettiklerinin de altını çizdi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir