• DOLAR 34.096
  • EURO 38.178
  • ALTIN 2871.543
  • ...
`Yaşanan zulümlere sessiz kalınmamalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ- Elazığ Genç Memur-Sen Temsilciliği, Dünya İnsan Hakları Gününde gençlere İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere sessiz kalınmaması çağrısında bulundu.

Memur-Sen Elazığ il binasında yapılan açıklamayı Geç Memur-Sen İl Başkanı Fuad Ülger yaptı. Dünya coğrafyasında haksızlığa uğrayan her bireyin zulme uğramış her mazlumun hakkını savunmaktan yana olduklarını ifade eden Ülger, ne mazlumun kimliğini sorduklarını ne de zalimin kimliğini sorduklarını söyledi.

Ülger zulüm kimden gelirse gelsin zulmün her türlüsünün karşısında olduklarını sözlerine ekleyerek, "Suriye`de, seçilmiş hükümete karşı darbe yapılan Mısır`da, ambargo altında inleyen Gazze`de, mezhep savaşı sürerken Irak`ta ölen mazlumların adını anmak için faaliyet yürüttüklerini belirten Ülger, adını anmak için buradayız. Yurtlarından sürülmüş Myanmarlıların, toprakları gasp edilmiş doğu Türkistanlıların sesini duyurmak için buradayız."dedi

"Hakkı adaleti üstün tutan yeni bir dünya istiyoruz"

Dini inancı, milleti, mezhebi ülkesi, ideolojisi ne olursa olsun milletin iradesine kast eden her kesime karşı oldukları ifadesini kullanan ülger daha sonra," Bizler ayrım yapılmaksızın çıkarları değil, hakkı adaleti üstün tutan yeni bir dünya istiyoruz.
 
Türkiye`deki gençler olarak dünya gençliğini insan ihlallerine karşı sonuna kadar direnmeye, onurlarına, tercihlerine ve seçimlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Rabia kuşağı olan bizler daima adaletin, hürriyetin, meşrutiyetin, insan haklarının savunucusu olacağız. Bu değerler karşısında duran tüm düşünce ve hareketlerle de her ne pahasına olursa olsun mücadele edeceğiz. Katliamların üzerinden 100 gün yılda geçse mazlumun yanında olmayı sürdürecek, hakkı haykıracak, insanlığı ayakta tutmak için görevde olacağız. Dünya insan hakları gününde tüm batı ülkeleri İslam coğrafyasında yaşanan zulme, adaletsizliğe ve katliamlara sessiz kaldı ama siz sessiz kalmayın. Sesinizi insan hakları gününde duyurun. Katliamlar olmasın dünyada ölümler olmasın." Şeklinde kaydetti. (Yasin kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir