• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Bingöl'de 53 köy yolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Yurt genelinde etkisini sürdüren kar yağışı, Bingöl'de de özellikle kırsal kesimlerde etkisini sürdürürken, birçok köy yolunun kapandığı bildirildi.

 

İl genelinde önceki gün 171 köy yolu ulaşıma kapalıyken, İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde kapalı köy yolu sayısının bu gün itibariyle 53 olduğu belirtildi.
Bingöl merkezde 2, Karlıova'da 15, Genç'te 14, Adaklı'da 13, Solhan'da 4, Kiğı'da 3, Yedisu'da ise 2 köy yolu ulaşıma kapandığı bildirildi.

 

İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı, 12 greyder, 9 dozer, 4 kepçe, 2 kar küreme, bir kar savurma aracı ve 90 personelden oluşan 11 ayrı ekiple karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Caf, yüksek kesimlerde tipi nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdürüldüğünü söyledi.

 

Meteoroloji verilerine göre, kar yağışının bu hafta etkisini arttıracağını belirten Caf, "Köy minibüsü şoförlerine uyarıda bulunarak, araçlarda zincir, halat, küreme aleti ve ilkyardım malzemelerinin bulundurulmasını belirtti.

 

Kar yağışının bu hafta etkili olmasını beklediklerini ifade eden Caf, "Daha yoğun bir mesaiyle yolları mümkün olduğunca erken açıp ulaşımdaki sıkıntıları gidermeye gayret göstereceğiz. Fakat sürücülerimizin de gerekli tedbirleri almalarını, hava koşularına göre yola çıkmalarını ve olası çığ olaylarına karşı da dikkatli olmalarını diliyorum." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir