• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Gönül Elçileri ve Mesleki Eğitim Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Vedat Büyükersoy, Muş Müftüsü Recep Uzun ile ilçe kaymakamları katıldı.


Programın sunumunu yapan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdullah Karasu proje hakkında katılımcılara bilgi sundu.


Karasu, "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirildiğini söyledi.


Projenin aşamaları hakkında bilgi veren Karasu; "Özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin, sahip olduğu deneyim beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarından önceliği bulunan kadın, çocuk yaşlı, özürlü, gazi ve şehit aileleri ve diğer (Kent yoksulları, madde bağımlıları vb.) Nüfus gruplarının yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik olarak kullanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalara katkı sağlayan kişidir.'' ifadelerini kullandı.


Karasu gönül elçisi olabilecek kişileri ise şu şekilde nitelendirdi. "Gönül elçisi olabilecek kişiler, İhtiyaç sahibi insanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen her yaştan, her meslekten kadın ve erkek Gönül Elçisi olabilir. Emekliler, Öğretmen, Doktor, Hemşire, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Sosyolog v.b. Profesyonel olarak çok farklı sektörlerde hizmet vermiş olup, bu konulara ilgi duyarak yaşamlarına yeni bir boyut katmak isteyenler. Ev hanımları, gençler, yaşama ve insana dair bilgi edinmek isteyenler, Sosyal hizmetler alanında bir meslek seçmek için bilgi edinmek isteyenler, Farklı ve yeni fikirlerini paylaşmak isteyenler Bilim insanı, Oyuncu, Sanatçı, Yazar v.b. kişiler gönül elçileri olabilir.'' diye konuştu.


Kadınlar İçin Meslek Edindirme Projesi ile projenin hedefleri hakkında bilgi veren Karasu; "T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve 22 Ekim 2013 tarihi içinde başlatılan 'Toplum kalkınmasında gönül elçileri projesi' kapsamında 'kadınlar için mesleki eğitim projesi' başlatılmıştır. Örgün eğitim dışında kalmış kadınların yeniden eğitime kazandırılması ve Mesleki Açık Öğretim Lisesine yönlendirilmesi, Mesleki açık öğretim lisesinden mezun olanların iş yaşamına katılımlarına aracı olunması ve bu konuda Çalışma ve İş kur Müdürlüğü ile KOSGEB Müdürlüğünün etkin hale getirilmesi, İş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunulması, İmkânsızlıklar dolayısıyla okuyamamış kadınların toplumsal yaşama daha fazla dâhil olması, ekonomik ve sosyal yönden güçlenmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.'' dedi. (M. Şirin Çağlayan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir