Mersin'de iki önemli projeye imza atıldı
Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Toros Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği ile hayata geçirilecek olan iki ayrı projenin imza protokolü gerçekleştirildi.
MERSİN-Bilişim ve teknoloji alanında girişimci ve kalifiye eleman yetiştirmeyi amaçlayan projelerin imza protokolünde Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) Genel Müdürü Özgür Durmaz ve İş-Kur İl Müdürü Mustafa Kutlu eşlik etti.
İş-Kur İl Müdürü Mustafa Kutlu, kurum olarak il genelinde istihdamı arttırmaya yönelik çalıştıklarını ifade ederek, bu ve benzer projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydetti.
Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) Genel Müdürü Özgür Durmaz, "Sayın Valimiz Teknopark Yönetim Kurulu Başkanlığına geldiği andan itibaren sayesinde çalışmalarımız büyük bir ivme kazandı, bünyemizde faaliyet gösteren firmaların kent ekonomisine sundukları katkı arttı. Bize verdiği destek için Sayın Valimize teşekkür borçluyuz" dedi.
Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen de üniversitenin kentle bütünleşmesini gerçekleştirmekten gurur duyduğunu belirterek, Mersin'in gelişmesine katkı sağlayacak her türlü çalışma ve çabanın içerisinde bulunmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.
Vali Güzeloğlu ise, : "Bugün Toros Üniversitesi'nin İş-Kur İl Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği ve Mersin Teknoparkımızın da katkılarıyla; kalkınmayı sağlayıcı, kalkınma temelli gelişmede araştırma geliştirme, inovatif ürün geliştirme, ve yüksek katma değerli üretime dönük kalkınma sürecini doğrudan hızlandırma amaçlı çok önemli bir buluşma gerçekleşiyor. Bildiğiniz gibi Türkiye 2023 yılında dünyanın en büyük ve en güçlü ilk 10 ekonomisi olma hedefine doğru kararlı bir şekilde yol almaktadır. Bu hedefin sağlayıcısı yetişmiş insan gücü ve buna katkı koyacak bilgi gücü olmak zorunda. Bilişim adına, bilişim teknolojisi temelli projelerin gerçekleştirilerek, Türkiye'nin kalkınmasında ve 500 milyar dolar toplam ihracat ve 150 milyar dolar hizmet ihracat hedeflerinin sağlanmasında ileri teknoloji ürünlerinin geliştirilmesinde bir zorunluluk olarak karşımızda yer almaktadır." İfadelerini kaydetti. (Osman Öksüz-İLKHA)