• DOLAR 35.434
  • EURO 36.542
  • ALTIN 3052.76
  • ...
HAMAS'tan ‘küresel eylem’ çağrısı: SOYKIRIMI DURDURMAK İÇİN GÖSTERİLER YAPIN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze

İslami Direniş Hareketi (HAMAS), 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, siyonist rejimin Gazze'deki Filistin halkı aleyhinde yürüttüğü soykırımın devam ettiğini belirterek, "israilin Gazze'deki soykırımını durdurmak için tüm kentlerde, başkentlerde ve meydanlarda dayanışma yürüyüşleri ve kitlesel etkinlikler düzenleyerek Arap ve Müslüman dünyası ile dünyadaki özgür ülkelerde 29 Kasım-1 Aralık günlerinin küresel dayanışma günleri olarak kabul edilmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

“BM TARİHİ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMELİ”

Açıklamada, Birleşmiş Milletler'in (BM) Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırıları durdurmak için ciddi ve etkili bir şekilde çalışılması konusunda üzerine düşen tarihi sorumlulukları yerine getirmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, Batı Şeria, Kudüs ve 1948'de işgal edilen bölgelerdeki Filistinlilere de "israil işgaline karşı her türlü direnişi ve mücadeleyi tırmandırma" çağrısı yapıldı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda alınan bir kararla 29 Kasım günü 1978'den bu yana her yıl Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü olarak kutlanıyor.

‘Gazze’de 15 bin hamile kadın KITLIĞIN EŞİĞİNDE’

İstanbul- Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), bir yılı aşkın süredir işgalcilerin yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde 15 bin hamile kadının kıtlığın eşiğinde olduğu uyarısında bulundu. UNRWA'nın X hesabından yapılan paylaşımda, işgalcilerin zorla aç ve susuz bırakarak insanlık felaketine yol açtığı Gazze'deki duruma dikkat çekildi. Gazze'de yaklaşık 50 bin hamile kadın bulunduğu ve sadece gelecek ay 4 bin doğum beklendiği kaydedilen açıklamada, "Bunlardan yaklaşık 15 bininin kıtlık eşiğinde olması muhtemel." uyarısına yer verildi. Açıklamada, şiddetli yağışlar ve sınırlı yardımların Gazze'de yerinden edilenlerin durumunu daha da kötüleştirdiği vurgulanırken, 2024'ün, çoğu Gazze'deki UNRWA personeli olmak üzere küresel anlamda 281 ölümle "insani yardım görevlileri için en ölümcül yıl olduğu" ifade edildi.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir