• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...

Avrupa ve ABD borsalarındaki toparlanmayla İMKB`de yükseliş görülüyor. Gün içinde 1,79`u gören dolar 1,76`ya geriledi. Altın rekor yeniledi.

ABD`nin kredi notunun kırılması sonrasında piyasalarda yaşanan depremin artçıları bugün de sürüyor.

Dünü yüzde 7.08 düşüşle kapatan İMKB güne yatay seyirle başladı. ABD vadeli hisse senedi piyasalarının artıya dönmesinin yanı sıra ucuz fiyatlardan alım yapan yatırımcılar borsanın yükselişe geçmesini sağladı. Ancak endeksteki artış kısa sürdü ve borsadaki kayıp dakika dakika arttı.

Avrupa borsalarında artan satışlar ve İMKB`deki yerli oyuncuların kredili pozisyonlarını kapatma eğilimiyle baskılanan İMKB`de düşüş yüzde 4`ün üzerine çıktı ve 50 bin seviyesinin altına inerek Şubat 2010`dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Endeks ilk seansı yüzde 3.47 düşüşle 50 bin 469 puandan tamamladı. Borsada Avrupa`daki toparlanmaya bağlı olarak ikinci seansta toparlanma gözleniyor.

Dünü yüzde 3`ün üzerinde kayıpla tamamlayan Avrupa borsalarında da açılış sonrası görülen artış yerini düşüşe bıraktı. Ancak öğleden sonra Avrupa borsaları, ABD vadeli hisse senetlerindeki toparlanmaya bağlı olarak kayıplarını telafi etti.

Piyasalar bu sabaha da ABD ve Asya`dan gelen kötü haberlerle başladı. Asya borsaları, politikacıların Avrupa ve ABD`deki borç krizlerine çare bulmada başarısız olduğuna dair endişelerinin doğurduğu küresel bozgunda yatırımcıların riskli varlıklardan çıkmasıyla bugün de düştü. Asya genelindeki başlıca endeksler yüzde 4 ile 9 arasında değişen oranlarda düşüş kaydetti.

ABD POZİTİF AÇILDI

ABD Merkez Bankası`nın açıklamalarına odaklanan ABD borsaları güne yükselişle başladı. ABD`de dün yüzde 7`ye kayıplar görülmüştü.

DOLAR 1,79`U GÖRDÜ

Küresel piyasalarda düşüş sürerken dolar içeride yükselmeye devam ediyor. Dünü 1,76 liranın üzerinde tamamlayan dolar güne 1,79`un üzerinde başladı. Dolar 1,7920 TL`ye kadar çıktı. ABD vadeli hisse senedi piyasalarının artıya geçmesi sonrası kur 1,76`ya geriledi.

ALTIN REKORA DOYMUYOR

Altın küresel borsalardaki düşüşün ardından rekor yükselişini bugün de sürdürerek ons başına yüzde 2`nin üzerinde değer kazandı. Altın 1778 doları aşarak yeni rekor kırdı. Altın daha sonra 1740 doların altına indi.

PETROL 100 DOLARIN ÜZERİNDE

Enerji talebinde düşüş görülebileceği yönündeki endişelerle 99 doların altına düşen Brent petrolü yeniden 104 dolara yükseldi. ham petrolü de 81 dolara yükseldi.