• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Manisa TKDK İl koordinatörlüğü 33 projeyi kabul etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa (TKDK) il koordinatörlüğü bu gün 11. çağrı döneminde aldıkları projelerden 33 tanesi için imza töreni düzenledi. İmza törenine, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ,ticaret ve sanayi odası başkanı, zafer kalkınma ajansı Manisa Temsilcisi ve TKDK İl Koordinatörü ile kurumdan destek isteyen proje sahibi çiftçiler katıldı.

Tören de bir konuşma yapan TKDK İl Koordinatörü Ahmet Işık 11. çağrı döneminde TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü 285 proje ve toplam yatırım bedeli 82 milyon 800 bin TL tahmini hibesi de 45 milyon TL rekor sayıda başvuru kabul ettiklerini ifade etti.

Işık, Manisa tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu olarak 42 İl Koordinatörlüğü arasında 285 proje ve 82 milyon TL bütçeyle 4'cü olduklarını, bundan sonraki dönemlerde daha çok proje beklediklerini tarım şehri olan Manisa'yı ilk sıralara taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Törende İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz'da bir konuşma yaptı. Solmaz " güzelliklerin kıymeti varlıklarında ortaya çıkmaz, yokluklarında ortaya çıkar. Türkiye çok büyük değişimlerde bulunmaya başladı. Gayri safi milli hâsılada, tarım 65 milyar dolarlık hâsıla ile dünyanın 7'büyük tarım ekonomisi oldu. Avrupa Birliği ile Avrupa birliği üye ülkeleri arasında 1'ci sırada olduk. Problemimiz nerede, problem bu gayri safi milli hâsıla ile nüfusumuzun büyük bir bölümü hala burada bulunuyor olması. Tarımla uğraşanlarda bu rakam hala 4 bin dolar seviyesinde olması." Dedi.

Daha sonra TKDK tarafından projeleri onaylanan çiftçiler ile imza törenine geçildi. Ramazan (Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir