• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Başkale eski günlerini arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak, Hakkâri'nin borsa faaliyet alanına dâhil edilmesinden sonra mevcut durum analizi ve yeni dönem planları çerçevesinde ilçe ziyaretlerine devam ediyor.

 

Başkale'de kurum amirleri ve meslek temsilcileriyle bir araya gelen Toprak "Amacımız, Başkale'nin tarım ve hayvancılıkta beklenen düzeye yeniden ulaşmasıdır" dedi.

 

Toprak, ziyaretlerinin son bölümünde Başkale'nin köy okullarında, beraberinde getirdiği hediyeleri dağıtarak öğrencilerle sohbet etti.

 

Başkale'de ilk olarak Kaymakam Murat Büyükköse ile görüşen VATBO Başkanı Toprak, Başkale ilçesinde tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yeniden dönen vatandaşların olduğunu belirterek, "Burada özellikle küçükbaş hayvancılığın verimini arttırmak için yoğun çaba sarf edeceğiz. Yayla ve meraların daha verimli kullanımı, borsamızın seyyar temsilciliklerle buraya sık ziyaret yaparak hizmet vermesi, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşımıza bilgi, destek, proje danışmanlığı, sorunların kamu kurumlarına ve ilgili bakanlıklara aktarımı konularında hizmetler sunacağız. Bilgi alışverişinde bulunmak, işbirliği yapmak ve istişare etmek için buradayız." şeklinde konuştu.

 

"Tarım ve hayvancılığa dönüş yapan vatandaşı desteklemeliyiz"
Başkan Selman Toprak daha sonra Başkale İlçe Tarım Müdürü Tevfik Cebe ile görüştü. Cebe, Başkale'de vatandaşların farkında olmadan organik hayvancılık yaptıklarını, bunu projelendirerek destekledikleri takdirde büyük kazanım sağlanacağını söyledi. Başkan Toprak ise, büyükbaş ve özellikle küçükbaş hayvancılık yapan vatandaşların kendilerine yönlendirilmesi konusunda destek isterken, ilçe bazında örnek projelerle farkındalık oluşturup vatandaşlara rol model olacak çalışmalara teknik destek sunacaklarını ifade etti.

 

"Başkale ihmal edilmişti, tarım ve hayvancılık eski günlerini arıyor"
İlçe Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan'ı da ziyaret eden Başkan Toprak, burada da hayvancılık ve çiftçilik yapan vatandaşlarla ilgili bilgi aldı. Aşkan, Başkale ilçesinin hep ihmal edildiğini, ciddi bir kooperatif eksiği bulunduğunu belirterek, "Büyükbaş hayvan yok denecek kadar az, küçükbaş hayvan sayısı ancak yüz bin üzerinde. Burada modern tesisler, süt ürünleri depolama yerleri istiyoruz. Bunları getirmek için çalışıyoruz" dedi. Aşkan, Toprak'tan VATBO olarak kendilerine danışmanlık hizmeti ve teknik destek verilmesini talep etti.  (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir