• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Almanya'dan Van'a yardım eli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van İmam Hatip Lisesi'nin konferans salonunda düzenlenen programa Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Eşi Hatice Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

 

23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremler sonrasında, Van'daki yaraları bir nebze olsun sarmak için burada olduklarını ifade eden Uzat Elini Derneği Başkanı Cengiz Eyibol, 2012 Temmuz'unda kurulduklarını dünyanın çeşitli yerlerine yardım ulaştırmaya çalıştıklarını ifade ederek derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Programda bir konuşma yapan Vali Doğan, bir insanın sahip olması gereken önemli unsurun sağlam bir gönül olması gerektiğini ifade etti.

 

Vali Doğan, "Almanya'dan Van'a yardım için gelen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Böyle yardım organizasyonlarında üzerinde durmamız gereken asıl konu çocuklara mont giydirebilecek bir gönüle sahip olabilmektir. Hz Mevlana'nın çok güzel sözünü sizinle paylaşmak istiyorum; 'Allah katına giderken bir çuval dolusu altınla gitmene gerek yok, ona kucak dolusu gönülle gitmen kâfidir.' Hepimize lazım olan şey o gönüldür" dedi.

 

Programın sonunda Vali Doğan eşi ile birlikte çocuklara hediyelerini verdi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir