• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
`Bir Yetimi de Sen Giyindir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da hayırlı çalışmalarıyla yetim, öksüz ve yoksulların yüzünü güldüren Yetim, Öksüz Ve Mağdurlar İle Yardımlaşma-Dayanışma Derneği (Yetim-Der) yetim ve öksüzlerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Yetim Der, Diyarbakır`da tespit ettiği yetimlerin kış ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Yetim Der, `Bir Yetimi de Sen Giyindir` sloganıyla başlatmış olduğu yetimleri giydirme kampanyasında 100 yetim çocuğun kışlık temel ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma başlattı.

Yetim Der Genel Başkanı Fikri Karavil, çalışmaları hakkında, bilgi vererek, hedeflerinin özelde yetimler, genelde Diyarbakır`daki ihtiyaç sahiplerini tespit edip onların genel ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyledi.

"Mevsime göre ihtiyacı karşılıyoruz"
Mevsimler dikkate alınarak, ihtiyaca binaen kampanyalar başlattıklarını ifade eden Yetim-Der Başkanı Karavil, "Kışın gelmesiyle birlikte yetim çocuklarımız üşümesin diyerek onların kışlık ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Havaların soğumasıyla birlikte `Bir Yetimi De Sen Giydir` kampanyası başlatmış bulunmaktayız" dedi.

"Hedef 100 yetim çocuğu giydirmek"
Yapmış oldukları kampanya hedefinin yüz çocuğu giydirmek olduğunu belirten Karavil daha sonra "Bugün Şehitlik ve Sur ilçelerimizden olmak üzere kırk tane yetim çocuğu giydirdik. İnşaallah yarın da Bağlar semtindeki çocuklarımızın ihtiyaçlarını ve daha sonraki günlerde de Diyarbakır`ın diğer semtlerinde tespit ettiğimiz yetim çocukların kış ihtiyacını karşılayacağız. Bir haftalık süre zarfında elimizin ulaştığı, yanımızda bilgileri olan yetim çocuklarımızı bu kışı üşüyerek geçirmesinler diye giydirmeye çalışacağız. Bugün kırk çocuğu giydirdik, inşaallah önümüzdeki günlerde de buna devam ederek belirttiğimiz hedefle yüz yetim kardeşimizi giydireceğiz" şeklinde çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini sözlerine ekleyen Karavil son olarak, "Yetim çocukların aldıkları elbiselerle sevindiklerini görmek bizleri de mutlu ediyor. Yetim çocukları sevindirmenin sevabını kazanmak isteyen hayırseverlerin yardımlarını bekliyor ve katkı sunanlara da teşekkür ediyoruz. Bu konuda katkı sunmak isteyenler varsa yetim çocuklar için elinden gelen yardımı esirgemesin" ifadelerini kaydetti.

(Hüseyin Yalçın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir