• DOLAR 34.12
  • EURO 38.141
  • ALTIN 2871.62
  • ...
İhvan liderlerinden mahkeme heyetine sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR - Göstericileri şiddete teşvik etmek suçlaması ile cunta yönetimi tarafından yargılanan İhvan Hareketi liderleri mahkeme salonunda tarihi savunmalarda bulunuyor.
Mısır Başsavcılığı tarafından haklarında, "Giza`daki El-Bahru`l Azam Caddesi'nde meydana gelen olaylarda göstericileri şiddete teşvik etmek" suçlamasıyla dava açılan İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, HAP Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak liderlerinden Safvet Hicazi, eski bakanlardan Basim Udeh`in de aralarında bulunduğu 15 kişi hakim karşısına çıktı.
Darbe sırasında kızı cunta askerleri tarafından katledilen İhvan liderlerinden Muhammed Biltaci, mahkeme heyetine hitaben, "Burada bulunmanız, Mısır yargısına en büyük hakarettir." dedi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden ve Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, mahkeme başkanına, "Senin ve yargı sisteminizin Mısırlıları öldüren gerçek suçluları dinleyecek gücünüz yok, onları suçlayacak cesaretiniz yok." diyerek tepkisini dile getirdi.

Mahkeme Başkanı, Biltaci`nin sözlerini keserek "Beni dinle" demesi üzerine Biltaci, "Bu yargılama hükümsüzdür. Burada bulunmanız Mısır yargısına en büyük hakarettir." İfadelerini kullandı.

Bedii: Allah bu yapılanların hesabını soracak
Gözaltına alındığı 20 Ağustos`tan bu yana ilk kez görülen İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ise "Rabia" işareti yaparak girdiği salonda mahkeme heyetine "Bu yargılamak hükümsüzdür." dedi. Bedii, "Mevcut yönetim binlerce kişiyi öldürdü. Allah bu yapılanların hesabını elbette soracaktır." İfadelerini kullandı.
Mahkeme salonunda bulunan yakınlarından dua etmelerini isteyen Beddi, "Mısır halkının nasıl öldürüldüğünü, Mısırlıların cesetlerinin sanki çöp gibi nasıl süpürüldüğünü gördüm. Ben 24 suçtan yargılanıyorum ama daha önce savcılıkta da demiştim ben ve teşkilatım mağduruz, suçlu değiliz" diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir