• DOLAR 34.288
  • EURO 37.496
  • ALTIN 2914.17
  • ...
İnsanlığın Kurtuluş Kaynağı Kur`an`dır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Kur`an Nesli Platformu Marmara Koordinatörlüğü tarafından Pendik Atatürk Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen "Kur`an`ı Yaşamak" adlı konferans yoğun katılımla gerçekleşti. Sunuculuğunu SaadinBürçün`ün yaptığı program, güzel Kur`an okuma Türkiyebirincisi Osman Aka`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. ProgramFurkan Der başkanı Molla Nizamettin Yaçin hocanın Açılış konuşmasıyla devam etti.

Kur`an `sız bir insan vahşi bir insandan farksızdır

Kur`an` sız yaşayan bir insanın vahşi bir insandan farksız olduğunu söyleyen YaçinHoca; "İnsanıEşrefulMahlûkat yapan Kur`an`dır, eğer insanoğlu Kur`an`dan uzaklaşırsa Esfelisafilin olur, yani aşağıların en aşağısı olur, vahşileşir. Bugün İslam âleminin içerisinde bulunduğu tefrika ve fitne ateşi Müslümanların Kur`an`dan uzaklaşmasından kaynaklanmaktadır. Kur`an insanlığı karanlıktan nura çıkaran, Allah`a ulaştıran yegâne kurtuluş kaynağıdır, eğer ondan başka kurtarıcı ararsak hüsrana uğrayanlardan oluruz` diye konuştu.

Bu toplantımızın yegâne amacı Kur`an`a davet etmektir

Burada toplanmamızın tek amacının Kur`an`a davet etmek olduğunu belirten Yaçin Hoca; Biz bütün kardeşlerimizi Kur`an`ı yaşamaya ve yaşatmaya çağırıyoruz, çünkü biz Kur`an neslinden olmazsak ve o nesli yetiştirmezsek yarın Ahiret günü Kur`an bizden şikâyetçi olacaktır. Allah Resulünün hadisinde Kur`an`ınşikâyetçi olduğu kimsenin Kıyamet günü kör bir şekilde haşr olacağı ve Kurtulamayacağı geçiyor, eğer bizler Kuran`dan uzaklaşırsak hem şu fani dünyada hem de ebedi olan ahiret yurdunda Allah korusun zarar görenlerden oluruz" şeklinde konuştu.

Kıyamete kadar Kuran`ı yaşayanlardan olmalıyız
Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca da yaptığı konuşmasında,"Kur`an`ı okumakla yükümlü olduğumuz kadar yaşamakla da yükümlüyüz. Kur`an`ın tek bir harfi Kıyamete kadar değişmeyecekse kıyamete kadar o kitabı yaşayan birileri de olmalıdır. Kur`an nasıl hayata geçecek? Kur`an`ı yaşamak ne demek? Kur`an`ı yaşamak demek onunla haşir neşir olmak demektir.O`na mesai ayırmak demektir. Bizim Kur`an`a zaman ayırmamız gerekir. O`nu yaşamak için çaba sarf etmemiz gerekir. Çünkü biz Kur`an Nesli Platformu`yuz, Peygamber Sevdalıları Platformu`yuz, Allah`ın dinini yaşamak için iddialı olmalıyız, bunun için kendimizi gerçek anlamda Kur`an`a vermeliyiz"diye konuştu.

Ümit var olun bizi Kur`an kurtaracaktır

Tüm insanlığın kurtuluş kaynağının Kur`an olduğunu söyleyen Göktaş Hoca,"Ümit var olun, bu Kur`an bir torna makinasıdır, o tornadan geçen kurtulacaktır. Bu torna öyle kaliteli ki, eskiden öldürdükleri insan sayısıyla övünen Araplarımeleklerin imrendiği bir duruma getirmiştir. O tornadan Ebubekir, Ali, Ömer çıkmıştır, bizlerde Kur`an`ın tornasından geçersek onu yaşarsak yüceleceğiz. Bu Kur`an yalnızca Arapları değil, İstanbulluları değil tüm insanları kurtaracak ve hidayete getirecektir. Birileri bize Kur`an ile sorduğu her soruya cevap verebilecek kapasitede olmalıyız. Kur`an`ın bütün surelerinin ismini ezbere bilelim ve ezberleyebildiğimiz kadar Kur`an ezberleyelim. Namazlarımızda uzun uzun sureler okuyalım ve şunu söyleyeyim. Ali olmak, Ömer olmak kolay değil" diye ifade etti.

Kur`an`ı Avrupa`ya biz götüreceğiz
Kur`an`ın tüm insanlık için geldiğini belirten Göktaş Hoca` Eğer bu Kur`an tüm insanlık için ise bu Kuran`dan mahrum kalan tüm insanlara biz götüreceğiz bu Kuran`ı HZ. İsa`ya Allah`ın oğlu diyen 2,5 Milyarlık Avrupa`ya biz götüreceğiz. Ama götürürken öyle Kuran`ı iki kapak arasında basarak kamyonlarla, kargolarla göndermeyeceğiz, bizzat yaşayarak kendimiz gideceğiz kendimiz yaşadığımız Kur `ani hayatla gideceğiz inşallah. Şeklinde konuştu.

Program`da Pendik ilahi gurubunun okuduğu ilahiler ve küçük çocukların okuduğu Kur`an`ı kerim izleyenlerin beğenisini kazandı.
 
Program Mus`ab bin Umeyr`i anlatan kısa bir tiyatro gösterisi ve akabinde ki kapanış duasıyla sona erdi.
 
(Selman Talayhan- Adem Çiçek/ İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir