• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Şeb-i Arus İstanbul'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL- İstanbul, bu yıl ikinci kez Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefat yıldönümü olan Şeb-i Arus törenlerine ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıl çok geniş bir katılımla ilki düzenlenen Şeb-i Arus İstanbul etkinliklerinin ikincisi, 13 Aralık Cuma akşamı Ülker Sports Arena'da gerçekleştiriliyor.

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 740'ıncı ölüm yıldönümü nedeniyle her yıl aralık ayında yapılan törenler bu yıl yeniden Konya'nın dışına taşıyor. Mevlana'nın "Şeb-i Arus - düğün gecesi" olarak nitelediği ölümü vesilesiyle Konya'da düzenlenen törenlere dünyanın dört bir yanından gelen yoğun ziyaretçi talebi, törenleri ikinci kez İstanbul'a taşıdı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Ülker Sports Arena'da düzenlenecek Şeb-i Arus töreni, İstanbullular'a bir kez daha unutulmayacak bir gece yaşatacak.

AdStation tarafından Tokhayder (Tokad-i Hayreddin, Sürmeli Muhiddin, Ahmet Bolevi Tasavvuf Yolu Derneği) himayesinde düzenlenen gece, İstanbullulara Şeb-i Arus'u izleme imkanı sunuyor.

Ertem Şener'in takdim ve sunumları ile saat 20.00 de başlayacak olan gece tasavvuf musikisinin önemli ismi Sami Savni Özer'in, Şeb-i Arus ve Mevlana üzerine tasavvuf musikisi konseri ile devam edecek. Konser Mevlevi Ayin-i Şerifi ve Sema Gösterisi ile son bulacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir