• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Kur`an`ı Yaşayın Ve Yaşatın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSANBUL- "Karanlıklardan Aydınlığa Çıkmak İçin" sloganıyla ülke genelinde çok sayıda manevi programlara imza atan Kur`an Nesli Platformu, Marmara bölgesinde hayırlı hizmetlerinden birisine daha imza attı. İstanbul`un iki yakasında da aynı gün ve aynı saatte gerçekleştirilen "Kur`an-ı Yaşamak" seminerleri yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Anadolu yakasında yapılan seminere konuşmacı olarak Doğruhaber gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş katılırken, Avrupa yakasındaki programa ise Molla Mustafa Durgun katıldı.

Kur`an`ı, yürüyen Kur`an olan Peygamberimiz gibi yaşamalıyız

İstanbul`un Avrupa yakasında Sefaköy Kültür Merkezi`nde düzenlenen seminer Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından selamlama konuşma yapan eğitimci Yusuf Sabaz, "Kur`an-ı çokça okuyup, ezberlememiz gerekiyor. O`nu hissetmeli ve yaşamalıyız. Peki, nasıl ve kimin gibi yaşamalıyız? Elbette O`nu yürüyen Kur`an olan Peygamber efendimiz ve onun gökteki yıldızlar diye tabir ettiği sahabeleri gibi yaşamalıyız" diye konuştu.

Yapılan selamlama konuşmasının ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra sahneye çıkan Grup Özlem sanatçıları ise okuduğu ilahiler ile katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

İzzet, Kur`an ve Sünnettedir
Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Molla Mustafa Durgun, amellerimizi mutlaka İslam Şeriatına göre yaşamamız gerektiğinin altını çizdi. Salondaki konuşmacılara `Kur`an`ı anlama noktasında hiç merak edip Kur`an`a baktınız mı?` diye seslenen Durgun, " Bu bize gönderilen Kur`an-ı Kerim`i bizler hiç zahmet edip merak edip de Kur`an`da Rabbimiz bizlere neler emrediyor ve neleri yasaklıyor diye baktık mı? Kur`an`ı yaşamak söylemekle olmuyor. Allah u Teâlâ bizleri, dünya izzetine ve şerefine davet ediyor. Kur`an`ı yaşayın ve yaşatın ki izzet ve şeref bulasınız. İzzet Kur`an`dadır. İzzet Sünnettedir. Başka bir yerde bunları aramamak gerekiyor. Bu nedenle bizler, Kur`an`ı okumalı, yaşamalı ve yaşatmalıyız" dedi.

Kur`an okunmak ve anlaşılmak için indirildi
Kur`an`ı öpüp yüksek yerlere asanların ondan pekte faydalanamayacağını belirten Durgun, "Bizim halkımız içinde Kur`an`a verilen değer, öpülüp yüksek yerlere asılmasıyla gösteriliyor. Ya bir Cuma günü açıp okuyoruz ya da sene de bir defa Ramazan ayında okuyarak ona değer verdiğimizi sanıyoruz. Oysaki Kur`an okumak ve anlaşılmak için indirildi. Bizler Kur`an`ı okumakla kalmayacak aynı zamanda Kur`an`ın ahlakı ile ahlaklanıp, yasaklarından da kaçınacağız" diye konuştu.

Kur`an neslinin, Kur`an okuyan, uygulayan ve gece namazlarını kılan insanlar olması gerektiğinin altını çizen Durgun, Kur`an nesli, nerde olursa olsun Allah`ın orada olduğunu bilmesi ve öyle yaşaması gerektiğini belirtti.

İlmimizle amel etmeliyiz ki helak olmayalım
"Allah bizlerle olursa, bize yardım ederse bize üstün gelecek kimse yoktur" diyen Durgun, "Allah bizi severse tüm dünya bizi sevmese bize düşman olsa da bizim için gem değildir. Helak olmamak için O`nu okumalıyız. Bildiklerimizle, okuduklarımızla, ilmimizle amel etmeliyiz ki helak olmayalım. Tüm yaptıklarımız Allah için olmalı ki helak olmayalım" diye ifade etti.
Program Şeref Güler`in yaptığı dua ile sona erdi. (Erkan Yavuz- Enes Durmaz/ İLKHA)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir