• DOLAR 34.155
  • EURO 38.196
  • ALTIN 2876.296
  • ...
Kalp kapakçığı ameliyatıyla bir ilk gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Bölge Devlet Hastanesi kalp damar cerrahisi doktorları bir ilke daha imza atarak 67 yaşındaki bir hastaya hem by-bass hem de kalp kapakçık ameliyatı yaptı.


Bölge Hasatenesi kalp damar cerrahisi doktorlarının başarılı çalışmalarına vurguda bulunan ve kalp kapakçığı ameliyatıyla bir ilki daha başarmanın sevincini yaşadıklarını söyleyen Hastane Yöneticisi Op. Dr. Adnan Tuna konuya ilişkin şöyle konuştu; "Hastanemize göğüs ağrısı, nefes darlığı şikâyetiyle başvuran 67 yaşındaki erkek hastanın yapılan angio ve eko sonucunda koroner damarlarında tıkanma ve aort kapağında daralma olduğu tesbit edildi. Ameliyat kararı alınan hasta hazırlıkları tamamlandıktan sonra Dr. Sinan Göçer, Dr.Mehmet Biçer, Dr. Zafer Erk ve Dr.Burhan Üzümbağ'dan oluşan bir ekip tarafından ameliyata alındı. Hastanın Aort kapağı değiştirildi ve bir damarına by-pass yapıldı. Böylece aynı seansta hem by-pass hem de kapakçık ameliyatı başarıyla gerçekleştirilmiş oldu. Ameliyat sonrası bir hafta takip edilen hasta sağlığına kavuşarak taburcu edildi."


Tuna devamla, "Gelişmiş kalp merkezlerinde sıkça yapılmakta olan bu ameliyatın hastanemizde bir ilk olması önem arz etmektedir" dedi. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir