• DOLAR 34.156
  • EURO 38.037
  • ALTIN 2885.424
  • ...
Öğrencilerden 'Farklı iklimler farklı yaşamlar' sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Meram Abdullah Aymaz Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerinin 'Yaparak yaşayarak öğrenme' metodu çerçevesinde hazırladıkları 'Farklı iklimler farklı yaşamlar' sergisiyle Sosyal Bilgiler dersini zevkli hale getirdi.

 

Öğrencilerin hazırladığı pano ile maketlerden oluşan çalışmaları, dünyamızda hüküm süren farklı iklim ve yaşam koşulları mini bir sergiyle sembolize ederken, hem öğrenmeyi eğlenceli hale getirdi hem de öğrenmenin kalıcı olmasını sağladı.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Merve - Abdullah Aymaz Ortaokulu Sosyal Bilgiler dersi zümre başkanı Hakan Sönmez, "Derste öğrenilen konuların hem somutlaştırılması hem de zevkli hale getirilerek öğrencilerde kalıcı olması adına, öğrencilerimiz iklim çeşitlerini modellerle maketlerle hazırlayıp veli ve okul öğrencilerimizin beğenisine sundular. Sergiyi gezenler bir dünya turuna çıktılar. Bu dünya turunda farklı iklimleri, bu iklimlerin özelliklerini, insanların yaşam tarzlarına ve ekonomik uğraşlarına olan etkilerini bize ustaca gösterdiler. Sırayla çöl iklimi, kutup iklimi, muson iklimi ve Ekvatoral iklim bölgelerini dolaştılar. Öğrencilerin özverili çalışmaları bizleri memnun ederken kendileri de Sosyal Bilgiler dersinin zevkli yanlarını görmüş oldular." dedi.

 

Okul sergi salonunda açılan 'Farklı iklimler, farklı yaşamlar' sergisi, hem veliler, hem de öğrenciler tarafından beğeni ile karşılandı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir