• DOLAR 34.163
  • EURO 37.992
  • ALTIN 2884.346
  • ...
Vatandaşlara Simülasyon Aracı ile emniyet kemeri eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik denetleme Şube Müdürlüğünün girişimi ve Atiker Şirketler grubunun katkılarıyla, Konya'ya kazandırılan Emniyet Kemeri Simülasyon aracı, M1 Tepe Alış veriş Merkezinde ilk kez vatandaşların hizmetine sunuldu. Kurulan emniyet kemeri simülasyon aracına binen ve yakından inceleyen vatandaşlara emniyet kemerinin önemi hakkında bilgi verildi.

 

Sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri takmaları gerektiğini ifade eden Konya Trafik Denetleme Şube Eğitim Büro Amiri Mustafa Erdem "Trafikte seyir halindeyken en önemli unsurlardan bir tanesi emniyet kemerinin kullanımıdır. Bunu hem şehirlerarası yollarda hem de şehir içerisinde kısa mesafeli yerlerde kullanmalıyız. Hizmete sunulan bu simülasyon aracında hızla giden bir araç kaza yaptığında ilk önce emniyet kemeri yoksa kişilerin karşılaşacağı fiziksel sıkıntıları uygulamalı olarak gösterdik. Daha sonra da emniyet kemeri takılıyken, hasar ne kadar aza iner, insanlar kaza anında kapıdan, camdan fırlamadan ne şekilde durabilir ve nasıl güvenli bir sürüş sağlanır bunu vatandaşlarımıza fiziki olarak birebir göstermeye çalıştık. Asıl hedefimiz Konya'da sürücülerimizin ve yolcularımızın emniyet kemeri takma kültürünü oluşturmak olduğunu kaydetti."

 

Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Muzaffer Bıyık " "Bu tür etkinliklerdeki amacımız sürücülerin emniyet kemeri kullanma alışkanlıklarını ve kültürlerini arttırmaktır. Konya merkezde emniyet kemeri takma oranını yükselterek meydana gelen kazalarda ölümlerin ve ağır yaralanmaların önüne geçmek istiyoruz. Emniyet kemeri trafikte hayati önem taşıyor bu yüzden iki gün süren bilinçlendirme etkinliğimize vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstermesi bizleri mutlu etmiştir. Bundan sonra Konya Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube bünyesinde bulunan Emniyet Kemeri Simülatör Aracı ile kentin çeşitli bölgelerinde uygulamalı olarak yetişkin insanlara emniyet kemeri takılması ve takılmaması durumunda yaşanacak olaylar simüle edilerek çocukların görsel olarak öğrenmeleri sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir