• DOLAR 34.147
  • EURO 38.233
  • ALTIN 2913.295
  • ...
BATSO akredite oda oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yürütülen 'Oda Akreditasyon Projesi' kapsamında izlemeye alınan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO), mutlu sona ulaştı. İstanul'dan gelen Akreditasyon Heyeti, odanın faaliyetleri ve birimlerinin çalışmalarına tam not verdi ve odanın Akredite Oda Belgesi almaya hak kazandığını açıkladı.

Oda, bu belge ile hizmet kalitesini, vizyonunu ve misyonunu hem yurt içinde hem de uluslararası platformda artıracak. Akredite oda, TOBB tarafından daha fazla yardım alacak, işler daha planlı hale getirilecek, yurt içi ya da yurt dışı iş ve inceleme gezilerinde daha fazla itibar görecek.

Mevzuat, mali yönetim, insan kaynakları, kalite yönetimi, iş planlaması, haberleşme ve yayınlar, iletişim teknolojilerinin kullanımı, üye ilişkileri ve yönetim sistemleri, destek sistemi, üyelere eğitim olanakları, lobi faaliyetlerindeki aktifliği, uluslararası ticaret konusunda üyelerini temsil etme yeterliliği, raporlar ve değerlendirme yöntemleri konusunda uzun bir zamandır süren inceleme nihayet sona erdi.

Ticaret Odası yönetimi ve personelinin büyük bir özveriyle geceli gündüzlü çalıştığı, 'Oda Akreditasyon Projesi'nde sonuç Cuma günü açıklandı. Akreditasyon Heyeti; Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A.Kadir Demir, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Sedat Güneş ve Ahmet Aşsız ile BATSO personelinin yer aldığı toplantıda, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Akredite Oda Belgesi almaya hak kazandığını açıkladı. Akreditasyon Heyeti: "Yapılan incelemeler sonrasında birçok alanda büyük başarılı çalışmalara imza attığı belirlenen BATSO'da bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve tebrik ediyoruz."dedi.

"Batman hak ettiği yere gelecek"
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Yönetim Kurulu Başkanı A.Kadir Demir, Üyelerine etkin hizmet sunmak; Batman'ın sanayi ve ticaret alanında alt yapısının oluşturulması, her sektörün üretim, hizmet ve kalite düzeylerinin arttırılması için uygun ortamlar hazırlamak ve Batman'ın ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını sağlamak misyonuyla yola çıktıklarını belirterek, "Tüm yönetim, meclis ve personelimizle birlikte büyük özverilerle sürekli çalıştıklarını ve göreve geleli çok kısa bir süre olmasına karşın büyük işlere imza attık. Batman'ı hak etmiş olduğu çok daha güzel yerlere getireceğiz. Özverili çalışmalarıyla odamızı akredite oda sınıfını koydukları için tüm oda çalışanlarımı kutlarım" dedi.
Oda Akreditasyon Projesi' nedir?
2002 yılında oda hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla İngiltere Odalar Birliği ile birlikte 'Oda Akreditasyon Projesi başlatan TOBB, 2005 yılından bu yana projeyi tek başına yönetiyor.

Türkiye genelinde yürütülen bu projedeki temel amaç, odalar arasında kalite bilinci yaratmak, oda ve borsaların kapasite ve yeterliliklerini artırarak üyelere sunduğu hizmet kalitesini iyileştirmek, oda ve borsaların profesyonelliklerini ortaya koymasını sağlamak, iş dünyasında oda ve borsaların güvenilirliğini artırmak, Türkiye ve Avrupa sistemleri arasında uyum sağlamaktır. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir