• DOLAR 34.139
  • EURO 38.271
  • ALTIN 2919.083
  • ...
SON DAKİKA
Aşiret'ten Hükümet Kadın 2 Filmine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Midyat ilçesinde bu sene çekilip ve vizyona giren Hükümet Kadın2 adlı sinema filminde yer alan Şamikan aşireti, hem aşireti küçük düşürdüğü hem de Filmde dini inançların saygısızca işlenmesi ve dini değerlerin alaya varacak derecede konu edilmesine, Sermiyan Midyat ile aynı aşiret konfederasyonundan olan ve aşiret adına kurulan, Şemikan Çalışma Ve Dayanışma Birliği Başkanı Bozo Bilal Acar, yazılı bir basın açıklama yaparak Hükümet Kadın2 adlı sinema filmine tepki gösterdi.

"Dini Değerlere Saygısızlık"
Acar yaptığı basın açıklamasında, filmde Şamikan Aşiretini küçük düşürme ve dini inançların saygısızca işlenmesi ve dini değerlerin alaya varacak derecede konu edildiğinin altını çizerek, "Bu tür yaklaşımları doğru bulmuyor ve bundan sonra film çekecek yapımcıların hassasiyetlerimizi ve değerlerimizi incitmeyecek şekilde çalışmasını umuyoruz." Dedi.

Filmde Türkiye'nin ilk kadın belediye başkanı olan Zekiye Midyat'ın okuma yazması olmayan cahil biri olarak gösterilmesi aşirette büyük huzursuzluk yarattığını söyleyen Acar; "Üstelik filmi yapanın Zekiye Midyat'ın torunu olan Sermiyan Midyat olması bizleri derinden yaralamıştır." İfadelerine yer vererek şöyle devam etti: "Hükümet Kadın2'nin vizyona girmesi ile ihtarımızın gerektiği yerlere etki etmediğini gördük. Hükümet Kadın2 filminin yönetmeni ve oyuncusu olan Sermiyan Midyat bu yörede doğup büyümediği için, değerlerimizi ve hassasiyetlerimizi yeterince anlamasını beklemiyoruz. Mizah sanatı çok iyi olan değerli bir sanatçı olduğunu biliyoruz ama bu sanatını bizim hassasiyetlerimiz üzerinden yapmasını hoş bulmuyoruz." Açıklamasın da bulundu.

Bu filmin aşiret içerisinde ve bölgede çok büyük bir rahatsızlığa sebebiyet verdiğini dile getiren Acar; "Daha önce dile getirmiştik. Aynı şekilde Hükümet Kadın2'ninde vizyona girdiği günden beri aşiret içerisinde ve bölgede büyük bir tepki ve öfke oluşmuş durumda. Aşiret adına kurduğumuz Şemikan Çalışma ve Dayanışma Birliği olarak Hükümet Kadın2'yi ve yönetmenini buradan ihtar ediyor ve Sermiyan Midyat'ı yaptığı hatayı telafi için bir adım atmasını istiyoruz." Şeklinde ifadelerine yer verdi. (M. Sait Başaran İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir