• DOLAR 34.141
  • EURO 38.216
  • ALTIN 2913.717
  • ...
Traktör sahipleri dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - TÜVTÜRK, köylerdeki traktör sahiplerini zorunlu araç muayeneleri hususunda bilinçlendirmek için Nilüfer'e bağlı 25 köy muhtarına bilgilendirme semineri düzenledi.
Seminerde traktör sahiplerinin araçlarını muayeneye götürmedikleri her yıl için yaklaşık bir muayene ücreti kadar gecikme bedeli ödemek zorunda kaldığı vurgulandı.

TÜVTÜRK'ün Nilüfer Kaymakamlığı ve Nilüfer Ziraat Odası'nın katkılarıyla kaymakamlık binasında gerçekleştirdiği bilgilendirme seminerine Nilüfer'e bağlı 25 köy ve mahalle muhtarının yanı sıra Bölge Trafik Şube Müdürlüğü, Nilüfer İlçe Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ve Nilüfer İlçe Jandarması'ndan görevli yetkililer de katıldı.

Seminerde traktör sahiplerinin trafik tescile kayıtlı fakat muayenesi olmayan traktörleriyle herhangi bir kazaya karışmaları halinde ciddi cezai yaptırımlara maruz kaldığına dikkat çeken TÜVTÜRK yetkilileri; muayenesi olmayan traktörlerin her türlü kazaya açık olduğunu belirterek, Nilüferli köy muhtarlarına traktör sahiplerini zorunlu araçlarını muayenelerine götürmeleri yönünde bilinçlendirmelerini istedi.

Traktör sahiplerinin araçlarını muayeneye götürmedikleri her yıl için yaklaşık bir muayene ücreti kadar gecikme bedeli ödemek zorunda kaldığını hatırlatan TÜVTÜRK yetkilileri; TÜVTÜRK'ün gezici araçlarıyla (mobil istasyon) köylerde verdiği zorunlu araç muayene hizmeti ile traktör sahiplerini ceza ödemekten kurtardığını vurguladı.

Mobil istasyonun 2014 yılının ilk 6 ayında Nilüfer'in köylerindeki traktörlere hizmet götürmeyi planladıklarını altını çizen yetkililer; muhtarlara gezici araçların köylerde olduğu tarihlerde zorunlu araç muayenesi için istasyona gidemeyen veya muayenesini yaptırmamış traktör sahiplerini, TÜVTÜRK'ün mobil istasyonlarına yönlendirmeleri hususunda bilgilendirdi.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir