• DOLAR 34.125
  • EURO 38.129
  • ALTIN 2917.415
  • ...
Batman kMM Aralık ayı toplantısını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Küçük Millet Meclisi'nin (kMM), "Ön Yargılar Giremez" şiarıyla her ayın ilk pazar günü yaptığı toplantıların Aralık ayı gündem toplantısında, "Eğitim Sistemimiz ve Dersaneler" konusu ele alındı.


Bazı STK temsilcilerinin katıldığı toplantı, Batman Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda 13.00-15.00 saatleri arasında Batman kMM Girişimcisi Cuma Gülcü'nün moderatörlüğünde ve hazırlanan sinevizyon sunumuyla başladı.


Geçtiğimiz ay içerisinde Hükümetin "Dersaneleri dönüştüreceğiz" açıklamasıyla büyük bir tartışma başladı. Hizmet Hareketi'ne yakınlığıyla bilinen Zaman gazetesinin "Dönüşüm değil kapatılma" haberleriyle alevlenen tartışma, hem eğitim sistemine ait sorunları hem de siyasal güçler arasındaki birçok dengeyi tartışmaların gündemine oturttu.


Gündemde yerini alan 'Derhanelerin kapatılması' konusu Batman Küçük Millet Meclisi'nde de yerini alarak farklı bakış açıları getirildi.


Batman Küçük Meclisi'nde yerini alan katılımcıların çoğu Hükümet ve Cemaatin samimiyetine inanmadıklarını söyledi.


Dershanelerin eğitime fazla bir katkısı olmadığını söyleyen katılımcılar, şuan için dershanelerin kapatılması erken bir adım olarak nitelendirdiler. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir