• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Korsan iş yerlerinden korsan zam"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Karlıova Esnaf Odası Başkanı Ali Bingöl Karlıova'da korsan işyerleri açanların ve korsan satış yapanların kafalarına göre yaptığı zamlarla vatandaşı mağdur ettiğini belirtti.

Karlıova Esnaf Odası Başkanı Bingöl yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Karlıova'da çaya zam yapan kahvehane işletmecilerinin korsan olduğunu söyleyerek, bunun yanında bazı lokantacıların, berberlerin, kasapların ve otellerin de korsan satış yaptığını iddia etti.

Bingöl, açıklamasının devamında kahvehane işletmecilerinin hiçbir yasal dayanağı olmadan çaya zam yapmasının vatandaşı mağdur ettiğini ifade ederek, "Vatandaşlar Esnaf Odamıza gelerek şikâyetlerini dile getirmeleri Esnaf Odası olarak bizi harekete geçirdi. Yaptığımız bazı araştırmalar bize çarpıcı sonuçları göstermiştir. Araştırmalarımızda bazı kahvehaneler, oteller, kasaplar, lokantaların; belediye çalışma ruhsatlarının olmadığını bunun yanında esnaf odası kayıtları ve resmi raişlerinin olmadığını gördük. Bu esnafımız hiçbir resmi evrakı olmadan odamıza başvurduklarından onlara çalışma ruhsatlarının olmamasından dolayı ruhsat almaları gerektiğini kendilerine söyledim. Buna rağmen kahveciler kendi yasalarını kendileri kurarak kafalarına göre zam yapmışlardır. Buradan Belediyeye seslenmek istiyorum. Bugüne kadar hangi işyerini denetime tabi tutup ruhsatsız işyerlerine ve yasal olmayan zamları denetlediniz. Denetimsiz bu korsanlar vatandaşı mağdur etmektedirler." olup bitenlere adeta isyan etti.(Bülent Temiz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir