• DOLAR 34.188
  • EURO 38.237
  • ALTIN 2936.69
  • ...
`Kur`an dışı hayatlar boş ve batıldır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Düşünce ve Hikmet Kulübü tarafından Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu`nda "Kur`an ve Hayat" adlı konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan ayetler ışığında öğrencilere bilgiler sundu.

İnsanların Kur`an`a vakit ayırmaları gerektiğini ve ailelerine de bu yüce kelamı öğretmek zorunda olduklarını anlatan Kayan, "İnsanı kemale taşıyan, Kerim olan Kur`an`dır" diyerek, Kur`an-ı Kerim ile buluşmayan ve anlamını idrak edemeyenlerin hayatın anlamını bilemeyeceğini ve ruhlarının da bedenden kopuk yaşanacağını belirtti.

Kayan, Kur`an`ın bir çalışma veya ders kitabı olmadığını aksine Kur`an`ın insanı çepeçevre kuşatan bir hayat nizamı olduğunu belirterek, "Yüce Kitabımızın ilk emrinin `oku` olduğunu biliyoruz. Bir şeyi daha bilmek durumundayız, yarın mahşer gününde de ilk emrin `oku` olacağını da biliyor muyuz?" dedi.

Son olarak Kur`an`ın hayat kaynağı olduğunu sözlerine ekleyen Kayan, "Kur`an dışı hayatlar boş ve batıldır. Kur`an`sız insan keyfiyetsiz ve kifayetsizdir. Kur`an`sız olmak köleliktir, körlüktür ve insana yapılabilecek en büyük kötülüktür." diye konuştu. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir