• DOLAR 34.126
  • EURO 38.193
  • ALTIN 2922.586
  • ...
Elektrik kesintileri artık dijital ortamda belli edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -Elektrik kesintilerine bir çözüm bulmak için, kesintilerden anında haberdar olmak amacıyla Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. yeni bir projeye imza attı.

Elektronik bir Diyarbakır haritası üzerinde bulunan ışıklar sayesinde elektriği kesilen bölgenin anında belli ettiği ve bu sayede yetkililerin elektrik kesintisine daha çabuk müdahale edeceği belirtildi.

Önceden kesilen elektriğin ancak ihbar edilmesiyle haberdar olunduğunu ancak yeni sistem ile elektriği kesilen bölgenin haritada anında belli ettiğini ifade eden DEDAŞ müdürü Murat Karagüzel, böylece elektriği giden bölgeye hemen müdahale edileceğini dile getirdi.

Diyarbakır'ın Elektronik Haritasının altyapı çalışmalarına başladıklarını ifade eden Karagüzel, "Bundan sonra böyle ekranlarda Diyarbakır haritası olacak ve biz hangi mahallede elektriğin gittiğini hemen göreceğiz. Hiç ihbar gelmeden bilgisayar ekranlarından göreceğiz. Biliyorsunuz bizim arıza sistemimiz ihbara yönelik çalışıyor. Sahadan ihbar geliyordu ve bizde ona göre gidip arızaya bakıyorduk. Artık öyle olmayacak, burada hangi ışık söndüyse biz oraya hemen ekibimizi yönlendireceğiz. Hiç ihbar beklemeden uzaktan elektrik verilecek herhangi bir sorun yoksa elektrik devam edecek varsa hemen ekip gönderilecek." Şeklinde konuştu.

Projenin başladığını ancak yatırımın çok uzun süreli olduğunu dile getiren Karagüzel, "Bu proje Kısa süreli bir yatırım değil. 3-4 yıllık bir yatırım gerektiriyor ama şuanda başladık. Bununla alakalı öncelikle saat tespitleri yapılıyor saat tespitleri üzerinden haritalar işleniyor ona uygun açma kapama sistemleri yapılıyor ve bilgisayar ortamına atılıyor" ifadelerini kullandı. (Ömer Yasin Ergin/M. Sait Adiyaman - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir