• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
`Temiz Akdeniz, İsrailsiz bir Akdeniz ile mümkündür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu yaptığı 326. hafta basın açıklamasında, Mavi Marmara katliamından sonra ilk kez Türkiye`ye gelen İsrail Çevre Bakanı Amir Peretz`in Türkiye`de kabul edilmesine tepki gösterdi.
 
Platform adına basın açıklamasını okuyan İbrahim Şahin, "İsrail Çevre Bakanı Amir Peretz Mavi Marmara katliamından sonra ilk kez Türkiye`ye geldi. Adeta krallar gibi karşılanan ve hiç bir yaptırım uygulanmayan Bakanın Türkiye`ye gelmesi bizleri ziyadesi ile üzmüştür. Siyonist katillerin pişkince ve arsızca ülkemizin topraklarını kirletmelerini asla kabul etmiyoruz.
 
Bu kirlilik yetmezmiş gibi Siyonist askerleri, Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa`da gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahale etti. Yüzlerce Siyonist askeri, Cuma namazının ardından Mescid-i Aksa`da gösteri düzenleyen Filistinlileri dağıtmak için avluya girdi.
 
Baskın sırasında ses bombası ve göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik mermi kullanan Siyonist askerleri çok sayıda Filistinliyi de gözaltına aldı. AQSA`nın avlusunda atılan ses bombaları nedeniyle göstericilerin caminin çıkış kapılarına yönelmesi izdihama neden oldu. Öte yandan müdahale sırasında avludaki Ömer Camisi`ne sığınan bir grup gösterici, İsrail askerlerinin pencerelerden attığı göz yaşartıcı gazdan etkilendi. İslam coğrafyasının kalbinde habis bir ur gibi duran Siyonist çeteler, barış maskeleri altında AQSA`mızın altını oymakta, bir yandan da Quds sakini Müslümanları yurtlarından ve evlerinden çıkarmaya devam etmektedir." dedi.
 
Fransa`nın Orta Afrika Cumhuriyeti`nde müdahalesine de değinen Şahin, "Hıristiyan ve Müslüman gruplar arasında çıkan çatışmaları bahane eden Fransız çapulcuları gözünü kırpmadan, leşlere saldıran akbabalar gibi bu ülkeye asker gönderme kararı almıştır. Eski Fransız sömürgesi olan ülkede, Müslüman ve Hıristiyan gruplar arasında son bir haftadır şiddetlenen çatışmaların giderek büyümesinden kaygı duyulmasını bahane eden Fransızlar Libya`ya ve Mali`ye saldırdığı gibi bu ülkenin mazlum insanlarını da katletmeye başladılar.
 
Fransız çapulcularını kendilerini Afrika`nın jandarmalığından vazgeçmeye çağırıyor, mazlumların kanlarının bir gün zalim ve zorbaları boğacağını ifade etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir