• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
İnsan hakları okulunda son seminer yapıldı‏
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Barosu tarafından merhum avukat Sedat Özevin anısına düzenlenen İnsan Hakları Okulu seminerinin yedinci ve son hafta programı yapıldı. "Hak ihlallerinde raporlama, veri toplama ve gösterge temelli izleme" sorunlarının konuşulduğu seminere konuşmacı olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yardımcı Doç. Dr. Ahmet Murat Aytaç ve İHOP Koordinatörü Feray Salman katıldı.

Moderatörlüğünü Mazlum-Der Genel Başkanı avukat Murat Çiçek'in yaptığı seminere Batman Baro Başkanı avukat Ahmet Sevim, bazı STK temsilcileri ve avukatlar katıldı.
Seminerde bir konuşma yapan moderatör Murat Çiçek, Batman Barosu'nun düzenlediği İnsan Hakları Okulu'nun çok önemli bir proje olduğunu belirterek, "Eskiden beri böyle bir semineri gerçekleştirmek bizim için bir düştü. İnsan hakları konusunu daha önce çok konuşup tartışıyorduk. Bugün yaşadığımız toplumsal olaylarda ve toplumsal yaşam içerisindeki gelişen olaylarda hemen hemen hepimizin başvurduğu bir kavram olmaya başladı, insan hakları konusu. Artık insan hakları tüm dünyada konuşuluyor. Aslında insan hakları, Batı kökenli bir kavram olmasına rağmen insan hakları evrensel bir kavramdır. İnsan haklarını evrensel kılan kavram olarak en önemli değerlerinden bir tanesi de aslında koruduğu değerde yatıyor. İnsan hakları insanlık kavramını koruyor." dedi.

Daha sonra sırasıyla İHOP Koordinatörü Feray Salman, "Hak ihlallerinde raporlama, veri toplama" ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yardımcı Doç. Dr. Ahmet Murat Aytaç, "Gösterge temelli izleme" konularını işledi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir