• DOLAR 34.137
  • EURO 38.137
  • ALTIN 2873.188
  • ...
"Engellileri anlamak için onları hayatınıza almanız gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Sağlık Sen Konya Şubesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle düzenlenen programda konuşan Sağlık-Sen Engelsizler Komisyonu Başkanı Hasan Tokalı, "Engellileri anlamak için onları hayatınıza almanız gerekiyor." dedi.

 

Konya Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Erol Özkan, Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Kamu Halk Sağlığı Birliği Müdürü Lütfi Saltuk Demir, Memur-Sen İl Temsilcisi Latif Selvi, Sağlık Sen Konya Şube Başkanı Himmet Bayar diğer sendika üyeleri ve aileleri katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Engelsizler Komisyonu Başkanı Hasan Tokalı, "Engellilerle ilgili olarak önemli değişiklikler oldu. Ben buradan öğrenci arkadaşlara bir çağrıda bulunmak istiyorum arkadaşlar, lütfen engellileri hayatınıza alın, onlarla birlikte bir şeyler paylaşmadan onları anlayamazsınız. Kurum amirlerimize de şunu söylemek istiyorum, bizi işyerimizde nasıl daha rahat ettiririz diye düşünmesinler bizden daha fazla nasıl verim alınır diye düşünsünler. Bir de engelli kardeşlerimizle birlik olamadık görme, işitme, bedensel engelli olarak ayrıldığımız için ilerleme kaydetmemiz zorlaşıyor. Sizin engeliniz benim; benim engelim de sizin engeliniz olmalı." dedi.

 

Tokalı'dan sonra söz alan Necmettin Erbakan Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi sorumlusu İsmet Çavdar da, "Engelliye yapılan hizmet nerede olursa olsun ve yapılacak ne olursa olsun kim olursa olsun yanınızdayız dedik. Ama bizim gayemiz sadece 3 Aralık'ta hatırlanmak değil, yılın 365 günü anılıp sorunlarımızın tartışıldığı ve yasal haklarımızın sürdürüldüğü, kanun önünde birçok hakkın pozitif olarak uygulanmasını arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

 

Bir başka konuşmacı Sağlık Sen Konya Şube Başkanı Himmet Bayar ise, "Engelliler sahip oldukları doğal engellerle mücadeleyi başarmış halen siyasal, ekonomik ve sosyal hayatın eşit bireyleri olma mücadelesi için diğerlerinden daha fazla mücadele etmek zorunda kalmaktadırlar." ifadelerini kullandı.

 

Programda son olarak kürsüye gelen Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Latif Selvi de atılan her adımın bir kilometre taşı olduğuna vurgu yaparak senede bir gün yapılan ve çeşitli içeriklerle doldurulan programların küçümsenmemesi gerektiğini ifade etti. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir