• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Muş Kadın Doğumda hastalara kötü muamele iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Doğum yapmak üzere gittikleri Muş Kadın Doğum hastanesinde kötü muameleye maruz kaldıklarını iddia eden bayanlar, bazı hemşireler tarafından çok kötü muamele gördüklerini iddia etti.
 
Doğum esnasında kötü muamele ve hakarete uğradıklarını söyleyen bayanlar, hemşirelerin kendilerine para için çocuk doğurduklarını söylediklerini ve kendilerine sözlü ve fiili hakarette bulunduklarını iddia ettiler.
 
Doğum esnasında hemşireler tarafından hakarete uğradığını hatta darp edildiğini iddia eden Meyrem Serenkili, "Hemşireler bize `Tayyip Erdoğan size para veriyor diye çocuk yapıyorsunuz, sabahtan akşama kadar sizinle uğraşıyoruz. Sabahtan sizin yüzünüzden yemek bile yemedik` diyerek bize hakaret ettiler. İşlerinden olmasınlar diye şikâyet bile etmedik. Ben de onlara Allah bu çocukları bize verdi biz para için çocuk yapmıyoruz dedim. Hemşire niçin çocuk yapıyorsunuz keşke hepiniz ölseydiniz, o pis ellerinizi bize sürmeyin diyerek hakaret ettiler. Hatta hemşirenin biri yüzüme ve ayaklarıma tokat attı." ifadelerini kullandı.
 
Kendisine hakaret edilmesine rağmen sesini çıkaramadığını ifade eden Serenkili, "Bu muameleyi sadece bana değil, diğer bayanlara da yapıyorlardı. Doğum esnasında öyle sert muamele ediyorlardı ki, ölümden döndüm. O esnada zaten artık bebeği düşünmüyordum. Doktor, durumumun kötü olduğunu görünce beni hemen ameliyata aldılar. Bize bu muameleyi yaptılar fakat bu hakaretler bir başkasına yapılmasın diye bunları anlatıyorum.`` dedi.
 
Hemşirelerin dışında tanımadığı ayrıca başka bir bayanında doğum yapan bayanlara müdahale ettiğini söyleyen Meyrem Serenkili; " doktora bu bayanın kim olduğunu sordum doktor, bayanı kendilerine yardımcı olması için getirdiklerini söyledi. En çok eziyeti de o kadından gördüm.`` ifadelerini kullandı.
 
Kadın Doğum Hastanesinde doğum yapan bayanlara karşı sergilenen davranışların neden kaynaklandığına dair kendisi ile görüştüğümüz Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yıldız, sorunun doğum salonunda çalışan 3 hemşireden kaynaklandığını söyledi.
 
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ekibinin uzun süredir ciddi şekilde kaliteli hizmet vermek adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yıldız, "Doğum salonlarıyla ilgili şikâyetlerin olduğunu biliyoruz. Bu şikâyetleri tek tek inceleyip değerlendiriyoruz. Halk ile sağlık personeli arasındaki sorunlar ve doğum sürecindeki ebelerin doğru aktarılmayışı zaman zaman sorunlara neden oldu. Sıklıkla kendilerinden şikâyet edilen 3 ebemiz vardı. Bu ebelerimiz bölge halkı ile iletişim ve uyum notasında sıkıntı yaşadıkları için doğum yapan bayanlara zaman zaman kaba davranıyorlardı. Bu ebeleri tespit ettikten sonra, ebelerimizin 3`ünü de hastanemizden çıkardık. Bununla beraber Doğum salonunda hizmetlerin en iyi bir şekilde yürütülmesi için birçok tedbir aldık ve almaya da devam ediyoruz. Bizler herkesin en iyi şekilde hizmet almasını istiyoruz.`` ifadelerini kullandı.
 
2 ay önce hastane düzeniyle ilgili radikal kararlar da aldıklarını sözlerine ekleyen Yıldız; "Hem hasta, hem de hasta yakınlarımızın memnuniyeti bizim için önemlidir. Problemlerin en asgariye indirgenmesi noktasında şimdilik personellerimize, hasta ve hasta yakınlarıyla nasıl konuşmaları ve iletişim kurmaları gerektiğiyle ilgili iletişim eğitimi verdik. Bunun dışında kaliteli hizmet vermek adına ileriye yönelik projelerimiz de mevcuttur." dedi.
 
Meyrem Serenkili dışında, hemşirelerin, doğum salonunda başka bayanlara da hakaret ettikleri gelen bilgiler arasında. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir