• DOLAR 34.15
  • EURO 38.006
  • ALTIN 2890.123
  • ...
Gaziantep Umut Der Kasım`da Yüzlerce Aileyi Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Gaziantep Muhtaçlarla Dayanışma ve Umut Derneği (Umut-Der), yayınladığı Kasım ayı raporunda 435 aileye gıda, giyim ayakkabı ve ev eşyasının yanında bazı ailelere nakit para yardımında bulunduğunu bildirdi.
 
Yardım çalışmalarını aralıksız devam ettirdiklerini belirten Gaziantep Umut-Der Başkanı Mustafa Karakurt, "Şehrimizde yardıma muhtaç ailelerin dışında Suriye deki iç savaş nedeniyle gelen yardıma muhtaç mülteciler de her geçen gün daha da artmakta. Gaziantep Umut Der olarak gelen mülteci kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz fakat imkânlarımız kısıtlıdır. Onlara yatak, battaniye, yorgan, halı gibi şeyler acil ihtiyaç listesinin başında gelmektedir. Tespitine gittiğimiz evlerde karşılaştığımız manzara içler acısı. Yerde halı yok, üstlerine örtecekleri ne bir battaniyesi ne de yatacakları bir döşekleri var." ifadelerini kullanarak şehirde halen yardıma muhtaç yüzlerce ailenin acil yardım beklediğini söyledi.
 
Karakurt, "Bu noktada hayırsever kardeşlerimizden isteğimiz bu konuda bize yardımcı olmalarıdır, bu kış günü eve gittiğimiz zaman soba ya da kaloriferimiz yanmıyorsa bir saat dahi bekleyemiyoruz, bu insanlar aylardır bekliyorlar. Gelin hep beraber bu insanlara sıcak bir yatak ve kışlık elbise sağlamaya çalışalım. Unutmayalım ki, mazlumun duası mutlak kabul olan dualar arasındadır bu mazlumlardan bir dua alalım hayır haznemize bir katkıda bulunalım." dedi. (Murat Polat, Şefik Mert - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir