• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hayvan sevklerine AB standartları geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Gıda Tarım ve Hayvancılık Batman İl Müdürlüğü, yapılacak olan canlı hayvan sevklerinin, belli kurallar çerçevesinde yapılacağını bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, "Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği"nin 24 Aralık 2011 tarihli ve 28152 sayılı Resmi Gazetede, "Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Denetlenmesi ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 18 Ocak 2012 tarihli 28177 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, söz konusu yönetmeliklerde nakliyecilerin, sürücülerin, nakliyeye eşlik eden bakıcıların, hayvan satıcılarının eğitime tabi tutularak sertifikalandırılması ve kayıt altına alınması için ayrıca hayvan refahına uygun nakil araçlarının onaylanmasına dair hükümlerin de yer aldığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Bu kapsamda konuyla ilgili nakliyecilerin, sürücülerin, nakliyeye eşlik eden bakıcıların, hayvan satıcılarının (celepler) eğitime tabi tutularak sertifikalandırılması ve hayvan refahına uygun araçların onaylanması için konunun ilgili tüm paydaşlara duyurulması ve herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için 01.01.2014 tarihinden önce düzenlenecek eğitimlere katılarak belgelerini almaları için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Aksi takdirde 01.01.2014 ten sonra hayvanlarını sevk etmek isteyen yetiştirici ve celeplerin sevk işlemleri yapılmayacaktır. Ayrıca nakliyeye eşlik eden bakıcıların, nakil aracı ile sürücülerinde belirtilen tarihe kadar sertifika almamaları halinde sevk işlemleri yapılmayacaktır."(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir