• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
Manisa Travel Turkey İzmir Fuarı'nda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Travel Turkey İzmir 7. Turizm Fuar ve Konferansı'nın açılışı; Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Küba ve Makedonya Büyükelçileri, Polonya İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski, Mısır Turizm Konsolosu Ahmed Ali İsmail, yerli ve yabancı üst düzey bürokratlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, ilk 10 ayda yüzde 10 gelişim sağlayan Türkiye'nin çift haneli büyümesinin takdire şayan olduğunu söyledi.


İzmir Valisi Mustafa Toprak yaptığı konuşmada, İzmir'in sahip olduğu turizmde yatak kapasitesini acilen 100 binin üzerine çıkarması gerektiğini söyledi.


Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu Turizm Müşaviri Ahmet Ali İsmail de Türkiye'nin çok önemli bir pazar olduğunu, iki ülkenin turizm konusundaki işbirliğinin sürekli geliştiğini ifade ederek, Türkiye'den geçen yıl 58 bin, bu yıl ocak-ekim döneminde ise 47 bin turistin geldiğini söyledi.


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, geçen yıl 47 ülkeden 778 katılımcı ve 25 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda bu yıl bazı firmaların katılım taleplerine yer sıkıntısı nedeniyle yanıt verilemediğini bildirdi.


Fuarın açılış kurdelesi kesilmesinin ardından konuklar stantları gezdi. Tarihi eserleri, doğal güzellikleri ile kültür turizm potansiyeline sahip olan Çanakkale, "Partner İl" olarak yer aldı.


Ziyaretçilere, Manisa standında geleneksel mesir macunu, üzüm şırası, zeytinyağı, üzüm ve zeytin ikram edildi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir