• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
Mısır Mitingi` ne beraat kararı verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Batı destekli darbeci Mısır ordusunun darbe karşıtlarına yönelik yaptığı katliamı kınamak ve lanetlemek için Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından ve 57 STK` oluşan Diyarbakır Mısır`la Dayanışma İnisiyatifi`nin destekleriyle Amed`ten Mısır Direnişi `ne Destek Mitingi" için Diyarbakır 6 Asliye Ceza mahkemesi tarafından açılan dava beraatla sonuçlandı.

Tertip Komitesi içerisinde yer alan Yusufi Der Genel Sekreteri Mustafa Şenol, "Mısırda yapılan katliamlar dolayısıyla, İstasyon Meydanında tertip komitesi olarak Mısırla dayanışma mitingi düzenledik. Mitingde yaklaşık 2 ay sonra tertip komitesi olarak bize dava açıldı. Davanın açılma gerekçesi ise programın yaklaşık 50 dakika geç bitirilmesiydi, oysa süre aşımında herhangi bir kasıt yoktu. Halkın teveccühünün yoğun olması münasebetiyle bir gecikme yaşandı. Mahkeme heyeti tertip komitesi içerisinde yer alan 7 kişiye beraat kararı verdi." ifadelerini kullandı.

Darbeci Mısır ordusunun, kendi halkına yönelik yaptığı katliamı kınamak ve Mısır halkının yanında olmak amacıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda 18.08 tarihinde bir miting gerçekleştirilmişti. Katılımın yoğun olduğu programda tertip komitesinin belirlediği sürenin yaklaşık 50 dakika aştığı gerekçesiyle 7 kişilik komite heyetine dava açılmıştı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir