• DOLAR 32.512
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2451.375
  • ...
Bursa`da soba faciası; baba ve kızı öldü, bir kız da ağır yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Yıldırım İlçesi`nde bulunan iki katlı ahşap bir evde sobadan çıkan yangında, 47 yaşındaki Arif Can ile 10 yaşındaki kızı Havva Can hayatını kaybederken, balkondan komşusunun evine geçmeyi başaran 12 yaşındaki kızı Hatice Can ise yaralı olarak kurtarıldı.
 
Edinilen bilgiye göre; Yıldırım İlçesi Beyazıt Mahallesi Seyran Sokak`ta meydana gelen olayda belediyede temizlik işinde çalışan Arif Can`ın ikamet ettiği evde sobadan düşen ateşle yangın çıktı.
 
İki katlı binanın ikinci katında ikamet eden Arif Can ve iki kızının oturduğu evde sobadan düşen ateşin halıları tutuşturması sonucu facia yaşandı.
 
Alevlerin kısa sürede evi sarması sonrasında baba Arif Can (47) ile kızı Havva Can (10) hayatını kaybetti. Evin diğer kızı 12 yaşındaki Hatice Can ise ağır yaralandı.
 
Olay yerine sevk edilen ambulansla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırılarak yoğun bakıma alınan Hatice Can’ın hayati tehlikesinin bulunduğunu öğrenildi. 12 YAŞINDAKİ AĞIR YARALI HATİCE İSTANBUL’A GÖTÜRÜLDÜBalkondan kurtulan ve vücudunda ağır yaralı halde kurtarılan 12 yaşındaki Hatice Can, ambülansa Afet Eğitim Merkezine getirilerek buradan helikopter ambulansa İstanbul Kartal’da ki bir hastaneye kaldırıldı.
 
Komşularının haber vermesi üzerine olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler yangına müdahale etti.
 
Daha sonra eve giren itfaiye ekipleri, baba ve kızının cansız bedenleri ile karşılaştı.ANNELERİ 10 YIL ÖNCE ÖLMÜŞEşi 10 yıl önce ölen Arif Can`ın bir hafta önce taşındığı ve kirada oturduğu belirtildi.
 
Ayrıca ekonomik durumu yetersiz olan Arif Can`ın dün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`ndan 25 torba kömür yardımı aldığı da öğrenildi.
 
Komşuları Mustafa Oğuz ise “Ben yatıyordum, saat 03.00 sularında hanım lavaboyu gitmek için kalkınca alevleri görmüş. Beni kaldırdı. Bende bir baktım içeriden alevler geliyor.
 
Ondan sonra koştum kapıyı açıp Arif, Arif diye bağırdım ama ses gelmeyince geri dönüp benim 2 ve 4 yaşındaki çocuklarımı alarak dışarı çıkardım. Çıktıktan sonra Arif’in kızının biri ise balkondan atlayarak benim eve kadar gelmiş ve koltuğa oturmuş. İtfaiye ekipleri onu alıp çıkardı. Ondan sonra da cesetlere ulaşıldı.” dedi.
 
Yaralı kurtarılan Hatice Can’ın evden çıkışta “Annem ve babam içeride onları kurtarın, ben komşuya kaçtım” şeklinde bağırdığını anlatan Oğuz, “Ben de temizlik işindeyim. O da temizlik şirketindeydi, Beraberdik zaten. Arif buraya daha yeni taşındı bir hafta oldu. Biz 4-5 gün önce, o da bir hafta oldu buraya taşınalı.
 
İtfaiyecilerin söylemesine göre sobadan olmuş, ateş düşünce halılar tutuşmuş ve yanmış. Ev ahşap olduğu için çatı çöküyor ve altında kalıyorlar. Bizim eve de sıçradı ama itfaiye yetişti.” şeklinde konuştu.SOBA DELİK DEŞİKYangının nerede çıktığını anlatan komşusu Mustafa Oğuz, “İşte katil soba bu, bu sobadan düşen ateş evin tutuşmasına neden olmuş.
 
Sobanın altı da delik, kırılmış. Nede olsa ahşap ev hemen tutuşmuş. Eşim alevleri görünce bizim mutfak yanıyor sanmış, beni uyandırınca ben çıkıp bakım burada alevleri görünce kendimi yırttım Arif, Arif diye, mahalle ayaklandı ama ses vermedi.” şeklinde yaşananları anlattı.Yangında hayatını kaybeden Arif Can`ın köylüsü Hüseyin Karaca da, Can’ın yaklaşık 30 yıl önce Samsun’dan Bursa’ya geldiğini belirterek, “Yaklaşık 30 yıldır Samsun’dan Bursa’ya taşındı.
 
Zaten hanımı öldü, çocukları ile birlikte oturuyordu. Daha önce burada oturmuyordu, yeni taşınmış, gariban bir çocuktu.” şeklinde konuştu. CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir